Spor Adana Stadı'nda alkol kontrolü

Adana Stadı'nda alkol kontrolü

Paylaş
Adana Stadı'nda alkol kontrolü

Adana 5 Ocak Stadı'nda taraftarların maça alkollü girmemesi için başlatılan alkol testi, Adana Demirspor'un Kayseri Erciyesspor'u konuk ettiği 1'inci Lig maçında da yapıldı

Karşılaşma öncesi stada giren taraftarlara, trafik ekipleri alkol testi yaparken, bazı taraftarlar alkollü olduğu için stada alınmadı. Bazı taraftarlar uygulamayı tepki ile karşılarken, taraftarların çoğunluğu ise, "Alkollü stada girenler olay çıkarıyor. Alkol olmazsa olay olmaz. Kulüplerimiz alkollü kişilerin çıkardığı olaylar nedeniyle çok ceza alıyor. Eşlerimizi ve çocuklarımızı stada getiremiyoruz. Bu uygulama sayesinde rahat bir şekilde maçlarımızı izliyoruz. Bu uygulamayla hem kavgalar azalır, hem de kulüplerimiz ceza almaz" görüşünü savudular.

Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, alkol testi uygulamasıyla ilgili, "Alkol kullananların davranış bozukluklarına girdiği, belkide kulüplerin ceza almalarına neden olan davranışları girdikleri görülmekte. Bu anlamda da faydalı oldu. Bu uygulama devam edecek. Birkaç ilde de başladığını duyuyoruz. Bu bizim için sevindirici. Adana olarak buna öncülük ettik. Bu sanırım Türkiye’ye yayılacak. Umarım daha iyi olur. Seyir zevki yüksek düzeyde insanların aileleriyle birlikte maç izlediği bir ortam olur" diye konuştu.

Akif ÖZDEMİR / ADANA, (DHA)

Haberin Devamı