Gündem Adana'da bin polisle şafak operasyonu

Adana'da bin polisle şafak operasyonu

Paylaş
Adana'da bin polisle şafak operasyonu

Adana Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde uyuşturucu satıcılarına karşı 1000 polis ile 31 adrese eş zamanlı şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyonda 19 kişi gözaltına alındı

Kentte uyuşturucu satıcısı, kapkaç ve hırsızlık şüphelileriyle, terör örgütü yandaşlarının yakalanması için merkez Seyhan ilçesinin Denizli, Mithatpaşa ve Narlıca mahallelerinde gerçekleştirilen operasyona Özel Harekat, Çevik Kuvvet, Asayiş, TEM, Narkotik ve Kaçakçılık şubelerinden ekipler katıldı.

Haberin Devamı

Son bir ayda her birine en az 1000 polisin katıldığı bugünkü 4’üncü operasyonda çevre güvenliğini alan Çevik Kuvvet polisleri sokak girişleri ve köşe başlarını tuttu. Direniş yapılabileceği ihtimaline karşı bazı adreslere Özel Harekat polisleri girerken, demir kapılar ise koçbaşı ile kırıldı. Vatandaşların uykudan uyandırılarak kimlik kontrolünün yapılmasından sonra eğitimli köpeklerle uyuşturucu ve patlayıcı araması yapıldı. Binaların damlarındaki güvercin kafesleri, kümesler, barakalar, mutfak ve banyolar köpekler tarafından didik didik arandı.

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden operasyonda 3,5 kilogram uyuşturucu madde, 7 ruhsatsız silah, 2 tarihi heykel, 140 bin paket kaçak sigara ve 1770 şişe sahte içki ele geçirildiği belirtildi. Operasyonda aralarında haklarında yakalama kararı olanların da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Polis, üç hafta önce de kentin Hürriyet, Barbaros, Bey, Yenibey, Şakirpaşa, Uçak mahallelerine 3 ayrı operasyon düzenlemiş, yapılar çalışmalarda 43 kişi gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

ZEYBEK, VATANDAŞLARLA TOKALAŞTI

Operasyonun ardından bölgede inceleme yapmak için Denizli Mahallesi’ne gelen İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, yolda vatandaşlarla tokalaşarak sohbet etti. Okula giden çocuklarla karşılaşan Zeybek, uyuşturucudan uzak durmaları için uyarıda bulundu. Mahalle sakinleri, uyuşturucu satıcılarıyla büyük sorunlar yaşadıklarını söyleyip, operasyonların devam etmesini istediler.

DHA