Merkez Adana'da kadına şiddetle mücadele konferansı

Adana'da kadına şiddetle mücadele konferansı

Paylaş
Adana'da kadına şiddetle mücadele konferansı

Adana'da kadına şiddetle mücadele konferansı

ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele etkinlikleri kapsamında Murat Göğebakan Kültürevi kursiyerlerine yönelik düzenlenen konferansa katıldı.
Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Zeynel Abidin Koç’un da katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Vali Demirtaş, düzenledikleri bu programla, kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele hususunda toplumda farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.
6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri tarafından verilen hizmetlerin toplum tarafından bilinmesini sağlayacak bir eğitim programı düzenlediklerini anlatan Vali Demirtaş, "Dünyanın son yüzyılda kanayan yarası haline dönüşen kadına karşı şiddetin önlenmesi noktasında devletimizin kanunla belirlediği sınırları görüp, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri'nin yürüttüğü çalışmalara mercek tuttuk. Kadına yönelik olarak gerçekleşen, şiddet türleri içerisinde en aciz ve en çirkin olanıdır. Dünyada her gün 137 kadın, eşi ya da bir yakını tarafından öldürülüyor. 2017 yılında, dünyada kasten öldürülen kadın sayısı 87 bindir. Bu kadınların 30 bini eşinin ya da bir yakınının saldırısı sonucu yaşamını yitirmiştir. Ülkemizde de maalesef vicdanlarımıza hançer gibi saplanan, bizi insanlığımızdan utandıran elim vakalar yaşanmaktadır. Bu noktada kadınlarımızı toplumumuzda hak ettiği yere taşımak için, kamu-sivil toplum ele ele vererek çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Şiddetin hiçbir biçiminin kabul edilemeyeceğini belirten Vali Demirtaş, en küçük toleransın, ona arka çıkmak demek olduğunu, o nedenle şiddetle mücadele hususunda herkesi bir kez daha sıfır tolerans ilkesiyle yaklaşım sergilemeye davet ettiğini sözlerine ekledi. Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından konferans, yapılan sunumlarla devam etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı