Merkez Adana’da ‘Kolluk Gözetim Komisyonu’ tanıtıldı

Adana’da ‘Kolluk Gözetim Komisyonu’ tanıtıldı

Paylaş
Adana’da ‘Kolluk Gözetim Komisyonu’ tanıtıldı

Adana’da ‘Kolluk Gözetim Komisyonu’ tanıtıldı

Yusuf KANTARLI/ADANA,(DHA)-ADANA’da Kolluk Gözetim Komisyonu Kamu Farkındalığı'nın Arttırılması Programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, ‘’Yapılan eğitimin kolluk hizmetlerine ve vatandaşa sunulan asayiş hizmetlerine faydalı olmasını temenni ediyorum’’ dedi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından kurulan Kolluk Gözetim Komisyonunun tanıtılması ve kamu farkındalığının arttırılması programı Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Adana Valisi Süleyman Elban, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Turan Ergün, Jandarma Bölge Komutanı İbrahim Koyuer, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Taşkın Keleş katıldı.

‘1007 KOLLUK ŞİKAYET VE İHBAR BÜROSU KURULDU’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Turan Ergün, Komisyonun 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından faaliyete geçirildiğini belirterek, programın Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik personellerinin işlediği iddia edilen suç, ihbar, eylem, tutum ve davranışlarıyla ilgili şikayetleri merkezi bir biçimde kayıt altına almak amaçlandığını söyledi. Ergün, Türkiye genelinde 1007 kolluk şikayet ve ihbar bürosunun kurulduğunu belirterek, ’’Komisyonumuz kurulduğundan bu yana 91bin 200 civarında ihbar ve şikayet, 1500’e yakında memnuniyet bildirim kayıt sistemine geçmiştir. İhbarlardan 65 bine yakını tamamlanarak ilgililere iletildi. Bu ihbar ve şikayetler, kolluk kuvvetlerinin genel iş ve özel hayatı kapsayacak şekilde dahil ediliyor’’ dedi.

Kolluk kuvvetlerinin muhatabının doğrudan insan olduğunu ve kolluk kuvvetlerinin sorunlara karşı müdahalesinin her insanın farklı değerlendirdiğini belirten Adana Valisi Süleyman Elban, ‘’Kolluk kuvvetlerinin faaliyetlerinin sivil mekanizma tarafından izlenip değerlendirilmesi olumlu sonuçlanacaktır. Yapılan eğitimin kolluk hizmetlerine ve vatandaşa sunulan asayiş hizmetlerine faydalı olmasını temenni ediyorum’’ diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı