Gündem Adana’da tarım arazileri sular altında kaldı!

Adana’da tarım arazileri sular altında kaldı!

Paylaş
Adana’da tarım arazileri sular altında kaldı!

Adana Karataş'ta son 3 günde etkili olan yağmurla birlikte 70 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak "Bölgenin afet alanı olarak belirlenip çiftçilerin Ziraat Bankası’na olan kredi borçlarının ertelenmesini bekliyoruz" dedi

Adana’da yıllara göre ocak ayında metrekareye 650 kilogram yağmur yağarken son 3 günde Ceyhan ve Karataş ilçelerinde ise metrekareye toplam 700 kilo yağış düştü. Yağış nedeniyle barajlar tam doluluk seviyesine ulaşınca taşkın riskine karşı baraj kapakları açılarak nehirlere su verildi. Baraj sularının verildiği Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin denize yakın bölümlerinde taşkınlar oldu, rakımı düşük tarım arazileri suya gömüldü.

Haberin Devamı

'KREDİLER ERTELENSİN'

Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, ilçede çoğu narenciye bahçesi ve buğday ekili tarla olan 70 bin dönüm arazinin sular altında kaldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş makinelerinin bölgede çalışma yaptığını kaydeden Mustafa Yeşilyaprak, "Yağışlar şimdilik sakinleşti ama önümüzdeki hafta için de sağanak uyarısı var. Tarım İl Müdürlüğü çiftçinin zararını hesaplamak için çalışmalara başlayacak. Suların çekilmesini bekliyoruz. Daha sonra bölgenin afet alanı olarak belirlenip çiftçilerin Ziraat Bankası’na olan kredi borçlarının ertelenmesini bekliyoruz" dedi.

Nuri PİR-Eser PAZARBAŞI/DHA