Gündem Adanalı Fatmagül'e kapsamlı inceleme

Adanalı Fatmagül'e kapsamlı inceleme

Paylaş
Adanalı Fatmagül'e kapsamlı inceleme

Adana'da 3 kişinin tecavüzüne uğradığını iddia eden 19 yaşındaki E.K.'in, olaydan dolayı ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı araştırılacak

İddiaya göre, E.K., 2009’da evleneceklerini düşündüğü erkek arkadaşı C.K. ile cinsel ilişkiye girince, ailesinin ‘Sen sürtüksün, o... sun’ baskısıyla karşılaştı. Aile baskısından kaçan E.K., bir hafta parklarda kaldıktan sonra önceden tanıdığı erkek arkadaşı 24 yaşındaki F.G.’ye sığındı.

F.G. de, arkadaşı 21 yaşındaki B.L.D.’nin Belediye Evleri Mahallesi’ndeki evine götürdüğü E.K.’ye tecavüz etti. F.G.’nin ardından B.L.D. ve telefonla çağırdığı 29 yaşındaki A.E. de, genç kadına tecavüz etti. Evde bir gün alıkonulan E.K., ertesi gün yalnız olduğu sırada telefonla haber verdiği polisler tarafından kurtarıldı.
25 YIL HAPİS İSTENİYOR

Yakalanan 3 zanlıdan F.G. tutuklandı, diğer 2’si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Haklarında ‘cinsel saldırı, zorla ırza geçme, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından 25’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"BİRÇOK KEZ İLİŞKİYE GİRDİK"

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklardan F.G. suçlamaları kabul etmedi. E.K. ile yaklaşık 2.5 yıldır görüştüklerini belirten F.G., “Daha önce de birçok kez cinsel ilişkimiz oldu.

Ailesi tarafından da şiddet uygulanan bir kızdır. Telefon açıp yardım istedi. Arkadaşımın dedesine ait eve getirdim. Gece bekçiliği yaptığım için akşam işe gittim. Sabah geldiğimde iki kez ilişkiye girdik. Evin anahtarı kendisinde vardı. Kendisini pazarlamadım, evde de zorla tutmadım” dedi.

"EVİN HANIMI GİBİ HAREKET EDİYORDU"

Sokaktan geçerken F.G. ile E.K.’yı balkonda gördüğünü belirten A.E., “Balkonda tartışıyorlardı, beni gören arkadaşım eve gelmemi söyledi. Ben de eve girdim. E.K. evin hanımı gibi hareket ediyordu. F.G. de uykusuzdu.

"BENİ ÖPTÜ, KARŞILIK VERDİM"

Üzgün olan E.K.’nın sırtını sıvazladım. Neşelensin diye de şaka yaptım. Annesi ile babası arasında sorunlar olduğunu anlattı. Başını omzuma koydu. Omzumdan beni öptü. Ben de karşılık verdim. Kendi rızası ile ilişkiye girdik.

O evi bekarların takıldığı ev olarak biliyordum. Cebimdeki 10 TL’nin 5 TL’sini vermek istedim, o da güldü, almadı. ‘Sonra görüşürüz’ dedi. Suçlamayı kabul etmiyorum” diyerek kendini savundu.

"SEN DE ŞEREF OLSA ARKADAŞLARINA YAPTIRMAZDIN"

Vatani görevini yapan B.L.D. duruşmaya katılmazken; F.G.’nin “Ben kendisi ile bir hafta önce de beraber oldum. O zaman da rızası vardı. Bu husus kendisinden sorulsun” demesi üzerine E.K., “Sende şeref olsa arkadaşlarına yaptırmazdın” diye bağırınca, duruşma salonundan çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, genç kadının İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek iddia ettiği olaydan dolayı ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının araştırmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Mehmet KAYMAK/ADANA (DHA)