Spor Adanaspor'da Bayram Akgül dönemi sona erdi

Adanaspor'da Bayram Akgül dönemi sona erdi

Paylaş
Adanaspor'da Bayram Akgül dönemi sona erdi

Görevi bıraktığını açıklayan PTT 1. Lig takımlarından Adanaspor'un başkanı Bayram Akgül, 2008-2009 sezonunda da bu kararı almış ancak dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak tarafından ikna edilmişti.

Kentin köklü takımı Adanaspor, bazı ekonomik zorlukların da etkisiyle başarısız geçirdiği 2003-2004 sezonunda Süper Lig’e veda etmişti. Yaşadığı olumsuzluklar arka arkaya gelen Adana temsilcisi, 2004-2005 sezonunda da o zamanki 2. Lig B kategorisine düştü ancak aynı sebepler nedeniyle maçlara da çıkamayıp, Türkiye 3. Futbol Ligi’ne kadar geriledi. Kulüp, o yıl tasfiye nedeniyle kapanma noktasına kadar geldi.

Yaşadığı kötü günleri geride bırakmak adına tekrar ayağa kalkmaya çalışan Adanaspor, Bayram Akgül tarafından devralınarak 2006-2007 sezonunda tekrar bir üst lige yükseldi. Yükselme grafiğini devam ettiren turuncu-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda şu an mücadele ettiği 1. Lig’e yükseldi.

İstikrarını sürdüren Adanaspor, 2009-2010 ve 2011-2012 sezonlarında Süper Lig yolunda play-off’a kaldı. Turuncu-beyazlılar, hedefe en çok yaklaştığı bu sezonlarda Süper Lig’in kıyısından döndü.

Bu sezon ise kötü grafik çizen turuncu-beyazlıların 12 maçta sadece 3 galibiyeti bulunuyor. Adana ekibi, 6 kez mağlup olurken 3 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

Akgül’ün ikinci istifa kararı

Maddi sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren takımı yaklaşık 9 yıl önce devralan ve PTT 1. Lig’e kadar yükselmesini sağlayan, Süper Lig’in kıyısından da iki kez dönene Adanaspor’un başkan Bayram Akgül, ikinci kez istifa kararı aldı.

Adana ekibinin, 2008-2009 sezonundaki ismiyle Bank Asya 1. Lig’de Altay ile 1-1 berabere kalıp, play-off şansını yitirmesi üzerine tribünlerde olaylar çıkmış, Akgül, "Olay çıkarıp, stada zarar vererek bunları benim ödememe neden olan, üstüne üstlük ’sahipsiz Adanaspor’ diye bağıran kendini bilmezlere ’Buyurun, Adanaspor’a siz sahip çıkın’ diyor ve görevi bırakıyorum" şeklinde açıklama yapmıştı.

Akgül, yaklaşık bir ay sonra dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile görüşmüş, "Durak’ın ve taraftarların, geri dönüşü için gösterdiği yoğun isteğe kayıtsız kalamadığını" belirterek, takımdaki görevine dönmüştü.
Akgül, dün sahalarında Boluspor’a 2-0 kaybettikleri maçın ardından görevini bıraktığını açıklamıştı.

AA

Haberin Devamı