Ekonomi Adana'yı kucaklıyoruz

Adana'yı kucaklıyoruz

Paylaş
Adana'yı kucaklıyoruz

Adana gerek tarihi, gerek coğrafi yapısı ile Türkiye’nin en güzel kentlerinden biri. Geçmişte tarım ve sanayi kenti olan Adana, son yıllarda bu sektörlerde geriliyor olmasına rağmen, son yıllarda turizm açısından attığı adımlarla Türkiye’nin turizm sektöründe önemli bir yer edindi.

AVUKAT SONER ÇETİN

Haberin Devamı

Çukurova Belediye Başkanı

Çeyrek asırdır düzenlenen Adana Film Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı, Lezzet Festivali, Orhan Kemal Edebiyat Festivali, Yılmaz Güney’i Anma, Uluslararası Karikatür Festivalleri ile Türkiye’nin festivaller konusunda önde gelen şehirleri arasına adını yazdırmayı başardı. Tarihi dokusu ile de öne çıkan kentimizde, restorasyon ve kazılarla ortaya çıkarılan tarihi kentler Adana’nın yeni bir vizyonu oldu.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Göreve geldiğim ilk günden bu yana sürekli temel atma ve açılış etkinlikleriyle gündeme geldik. Sosyal belediyecilik anlamında çok önemli eserler ortaya koyduk. Bunların yanında Orhan Kemal Edebiyat Festivali, Yılmaz Güney’i Anma, Uluslararası Karikatür Festivalleri’ne imza attık. Türkiye’den ve dünya genelinden sanatçıların da katıldığı etkinliklerimizle, Adana’nın ‘Festivaller Kenti’ olması noktasında büyük emek harcadık.

Haberin Devamı

HER GÜN YENİ PROJE ÜRETİYORUZ

Adana, bugün halen hak ettiği noktada olmamasına karşın, yerel yönetimler olarak, turizm için projeler hazırlamalıyız. Kentimizin doğası, tarihi ve festivalleri, Adana’mızın turizm sektöründe zirveye ilerlemesinin en önemli etkinlikleri. Sağlık turizminde atılan adımlar, uluslararası fuarlarımız ve festivallerimiz, Adana’mızın geleceğidir. Bu geleceği sağlamak için de her geçen gün yeni projeler üretmeyi sürdürüyoruz.