Spor Aday oluyor mu, olmuyor mu?

Aday oluyor mu, olmuyor mu?

Paylaş
Aday oluyor mu, olmuyor mu?

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Bordo-mavili kulüpte yapacakları daha birçok işin bulunduğunu belirterek, "Aralıkta yeniden adayım" dedi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve teknik direktör Şenol Güneş, Turkuvaz Medya Grubu'nu ziyaret etti. Sadri Şener, aralık ayında yapılacak kongrede yeniden aday olacağını ilk kez açıklarken, Şenol Güneş ise Türk futbolu ve Trabzonspor'la ilgili önemli mesajlar verdi.

Haberin Devamı

"PROFESYONELLERLE YÖNETECEĞİZ"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Aralık ayında yapılacak kongrede yeniden başkanlığa aday olacağının müjdesini bordo-mavili camiaya verdi. Sadri Şener, "Aralık ayındaki kongrede başkanlığa adayım. Başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Faruk Özak olmak üzere camiamızın ileri gelenlerinden 'Başkanlığa devam et' baskısı var. Ben de aday olacağım. Çünkü daha yapmamız gereken çok iş var. Yeni dönemde Trabzonspor'a tesisleşme ve sportif anlamda çağ atlatmak istiyoruz. Her alanda işinin ehli profesyoneL bir ekiple çalışıp örnek bir kulüp olacağız" dedi.

"SELÇUK'LA SÖZLEŞME YENİLECEĞİZ"

Önlerindeki en büyük hedefin Akyazı Projesi olduğunu vurgulayan Sadri Şener, "Akyazı Projesi'nin tamamlanıp, stadımızın modern bir hale gelmesi durumunda Trabzon şehri bir cazibe merkezine dönüşecektir" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Şener; "Şenol hoca gelmeden önce Trabzonspor'u yönetirken çok yoruluyordum. Çünkü Trabzonspor'u yönetmek çok zor iş. Şenol Güneş geldikten sonra üzerimdeki yüklerin bir çoğunu yüklendi sağ olsun..." dedi. Şener, Selçuk İnan'ın Trabzonspor'a daha uzun yıllar hizmet edeceğini de belirtti ve "Selçuk'la en kısa sürede sözleşme yenileyeceğiz" müjdesini verdi.

"DÜNYAYI KASIP KAVURDUK"

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş ise toplum olarak işin kolayına kaçarak eleştirmeyi çok sevdiğimizin altını çizerek, şunları söyledi: "Eleştiri tabii ki olsun. Ama eleştirirken çözümü de ortaya atalım. Eleştiriler yıkıcı değil, yapıcı olsun. 2002'de Güney Kore ve Japonya'nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası'na giderken arkamda bir kişi bile yoktu. Medyanın neredeyse tamamına yakını, başarısız olmam için elinden geleni yaptı. Hiç medya desteği olmamasına rağmen Dünya Üçüncüsü olduk. Türk futbol tarihinin en büyük başarısını elde ettik. Biraz destek ve kenetlenme olsaydı, Brezilya değil biz Dünya Şampiyonu olabilirdik.

"TERİM'İN OTURMAYA HAKKI YOK"

Fatih Terim gibi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Onun bilgi ve deneyimlerinden yararlanmalıyız. Bunu Fatih Terim'e de söyledim. 'Senin oturmaya hakkın yok. Üretmelisin. Bilgilerinden, deneyimlerinden Türk futbolu yararlanmalı. Bu ülke futbolunun sana her zaman ihtiyacı var' dedim. Fatih Terimler, Şenol Güneşler, Mustafa Denizliler kolay yetişmiyor. Hiddink'in hocalığı ve kalitesi tartışılmaz. Ama Türk Milli Takımı'nı çalıştıran bir teknik adam, bütün mesaisi ile bu olayın içinde olmalı. Bütün takımları çok yakından takip etmeli. Kim iyiyse ve A Milli Takım'a kim yararlı olacaksa o futbolcu, aday kadroya çağrılmalı.

Haberin Devamı

"GUTI DURUŞU İLE TAM BİR YILDIZ"

Trabzonspor hedeflenen başarıları yakalamak istiyorsa taraftarı, yönetimi, teknik heyeti, futbol takımı ile bir bütün olmalı, kenetlenmeli, kişisel çekişmeleri bir kenara bırakmalı. Biz günü kurtarma peşinde değiliz. Geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtup, kalıcı başarılara koşmalıyız."

Şenol Güneş, 'Yıldız oyuncu nasıl olmalıdır?' sorusuna verilebilecek en güzel cevabın Beşiktaşlı Guti olduğunu belirterek, "Guti sahada duruşu, hareketleri ve futbolu ile tam bir yıldız olduğunu gösteriyor. Bizler transfer ettiğimiz futbolcuları eğitiyoruz, yönlendiriyoruz, oyunlarının üzerine koymalarını sağlıyoruz" dedi.

Haberin Devamı