Beden Sağlığı Adet söktürücü besinler ve adet söktürücü çay tarifi

Adet söktürücü besinler ve adet söktürücü çay tarifi

Paylaş
Adet söktürücü besinler ve adet söktürücü çay tarifi

Adet dönemleriniz ağrılı bir şekilde gelmesi oldukça acılı bir durumdur. Adet söktürücü besinler ve adet söktürücü çay tarifi ile bu dönemlerinizin daha rahat geçmesini sağlayabilirsiniz. Adet krampları neredeyse günlük yaşamınızı sürdüremeyecek seviyeye getiriyorsa ve sizde adet söktürücü besinler yada adet söktürücü çay tarifi arıyorsanız "adet söktürücü besinler ve adet söktürücü çay tarifi" haberimize bir göz atın.

Ağrılı adet dönemleri günlük hayatınızı aksatmanıza sebep oluyorsa adet söktürücü besinler yada adet söktürücü çay tarifi ile bu dönemi daha kolay atlatabilirsiniz. Adet söktürme konusunda doğal besinler oldukça etkilidir. Eğer adet döneminde adet kramplarını azaltmak istiyorsanız yada adet söktürücü besinler neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız "adet söktürücü besinler ve adet söktürücü çay tarifi" haberimize göz atın.

Haberin Devamı

Adet dönemlerinizi düzene sokmak için adet söktürücü çaylar ve adet söktürücü besinler

Zencefil çayı

Zencefil çayı antienflamatuar özelliklere sahip hafif baharatlı bir çaydır. Bu anti-enflamatuar çayı demlemek için taze veya kurutulmuş zencefil veya zencefil tozu kullanabilirsiniz. Kaynar suya bir çay kaşığı ekleyin ve 5 ile 7 dakika boyunca demlenmesini bekleyip tüketebilirsiniz.

BioMed Central'da yayınlanan bir çalışmada, menstrüel kramplar için zencefilin adet üzerindeki üzerindeki etkileri incelenmiştir. Fitoterapi Araştırması sonucunda zencefilin adet söktürücü etkisinin yanında adet kramplarını da azaltığı ortaya çıkmıştır.

Ahududu yaprağı çayı

Ahududu yaprağı çayı, kırmızı ahududu bitkisinin yapraklarından yapılır. Avrupa'da geleneksel tıp uygulamalarında kadınların sağlığı için uzun zamandan beri kullanılmaktadır. Çay, meyveli ve ekşi siyah çayınkine benzer sağlam bir lezzet sunar. Tamamen gövdeli bir çaydır ve nefis tatlı bir aroma sunar.

Haberin Devamı

Çay, kramplara neden olabilecek kas spazmlarını azaltmaya yardımcı olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Ek araştırmalara göre, kırmızı ahududu yaprağı çayı, bitkisel rahmi güçlendirmek ve aşırı kanamayı önlemek için kullanmaktadır.

Papatya çayı

Papatya çayı, papatya bitkisinin narin çiçeklerini sıcak suya akıtmak suretiyle yapılır. Papatya çayı, doğal sakinleştirici ve yatıştırıcı etkileri ile ünlü şifalı bir bitkidir. Papatya çayı kapsamlı bir şekilde araştırılmış ve uyku ve rahatlamayı iyileştirmek için yararlı özelliklere sahip olduğu gösterilmiştir. Papatya çayı aynı zamanda adet söktürücü etkisi ve krampları azaltıcı etkisi ile bilinir.

Papatya çayı doğal olarak kafeinsizdir, böylece yatmadan önce uykuyu arttırmak ve krampları azaltmak için tüketebilirsiniz.

Papatya çayı, sinir sistemindeki kimyasal reaksiyonları tetikleyerek kan basıncını ve stresi azaltmaya yardımcı olur. Çay ayrıca, enflamasyonu azaltmaya ve gevşemeyi arttırmaya yardımcı olur.

Nane çayı

Nane çayı, ruh halinizi arttırmaya ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olan canlandırıcı bir bitki çayıdır. Çay, egzersiz performansını arttırma ve krampları ve kas ağrılarını azaltma konusunda oldukça umut vericidir.

Haberin Devamı

Yeşil çay

Yeşil çay , vücuttaki suyun tutulmasını azaltmaya yardımcı olan ve şişkinlik ve kramplar dahil olmak üzere dönem semptomlarını hafifleten doğal bir diüretiktir. Çay, kan akışını iyileştirmeye ve ağrıyı hafifletmek için iltihabı azaltmaya yardımcı olan güçlü kateşinler içerir.

Rezene çayı

Rezene çayı, rezene bitkisinin tohumlarından yapılır. Anti-kanser özellikleri ile bilinir ve geleneksel tıpta şişkinlik, gaz ve sindirim sorunlarını tedavi etmek için kullanılır. Bu çay ayrıca, iltihabı azaltarak mide kramplarını yatıştırmaya yardımcı olur. Ve tabi ki adet söktürücü etkisi vardır.

Tarçınlı çay

Nane çayına benzer şekilde, tarçın krampları ve adet ağrısını azaltmaya yardımcı olan anti-spazmodik özelliklere sahiptir. Ek bir avantaj olarak, aynı zamanda bir anti-enflamatuar olarak da harika çalışır, bu da kramplarınız için ağrı kesici bir çözüm sunar.

Adet söktürücü tarçınlı çay tarifi

Tarçınlı çay yapmak için, bir miktar suya tarçın ekleyip 15 dakika kaynatın. Tatlılık için tercih ettiğiniz süt veya balı ekleyin.

Hibüsküs çayı

Hibiscus çayın sağlığa faydaları sınırsızdır. Yüksek tansiyon ve kolesterolü hafifletmekten, bağışıklık sistemini iyileştirmeye ve hatta sindirime yardım etmeye kadar, bu çayın listemize girmesi şaşırtıcı değildir.

Haberin Devamı

Roselle Tea olarak da bilinen Hibiscus çayı adet kramplarını rahatlatmaya ve aynı zamanda adet söktürmeye yardımcı olur.

Gül çayı

Gül çayı, geleneksel olarak menstrüel krampları hafifletmek için dünya çapında kullanılmıştır.

Tayvan'da 6 ay boyunca 130 genç kız arasında yapılan bir çalışmada gül çayın daha az adet ağrısı ile sonuçlandığı ve PMS semptomlarını azalttığı sonucuna varıldı.