Doğum Öncesi Adetliyken hamile (gebe) kalınır mı?

Adetliyken hamile (gebe) kalınır mı?

Paylaş
Adetliyken hamile (gebe) kalınır mı?

Adet döneminin gecikmesi veya cinsel ilişkinin ardından hemen adet döneminin başlaması çiftlerinin kafasını çoğu zaman karıştırır. Hamile kalmak için yumurtlama dönemi içinde cinsel ilişkiye girilmelidir. Ancak hamile kalmak için çabalayan, adet döneminin son günlerinde cinsel ilişkiye giren ve cinsel ilişki sonrası adet kanaması ile karşılaşanlar ‘Adetliyken hamile (gebe) kalınır mı?’ sorusunu merak eder. Peki, bir kadın döneminde nasıl hamile kalabilir? İşte adet dönemi ve gebelik ile ilgili merak edilenler…

Hamile kalmaya çalışıyorsanız adet döngünüzü takip etmek önemli. Adet döngüsü daha kolay hamile kalabileceğiniz verimli dönemleri takip etmenize yardımcı olur. Çoğu zaman cinsel ilişkinin hemen ardından başlayan kanamalar ve adet döneminin son günlerinde cinsel ilişkiye girenler için 'Adetliyken hamile (gebe) kalınır mı?' sorusunu gündeme getirir.

Haberin Devamı

Vajinal kanama ile regliyi karıştırıyor olabilirsiniz

Adet dönemi başlangıç ile vajinal kanamayı karıştırmak kolay. Yumurtlama döneminiz yani en doğurgan olduğunuz bu dönemde kanamalar da yaşayabilirsiniz. Bu adet dönemi ile ilgili kolaylıkla karıştırabileceğiniz durum. Yani, hamile kalma şansınızın en yüksek olduğu dönemde cinsel ilişkiye girmiş olanlarda da vajinal kanamalar olabilir. Korumasız cinsel ilişki hamile kalma şansınızı arttırabilir. Bir kadın için yumurtlama döngüsü 28-30 gün arasındadır. Bu, adet döngüsünde cinsel ilişkiye girerseniz, birkaç gün sonrasına kadar yumurtlamayacağınız anlamına gelir.

Sperm 72 saate kadar yaşayabilir

Bir diğer faktör ise, bir erkeğin sperminin boşalma sonrası 72 saate kadar yaşayabileceği. Adet döneminizin sonuna doğru hamile kalma şansınız artar. Bu hamile kalabileceğiniz anlamına gelir. Bir kadının hamile kalma olasılığı yumurtlama döngüsü boyunca yükselebilir ve düşebilir. Ortalama bir kadının aylık döngüsü 29 gün olabilirken, diğerlerinin 20-40 gün veya daha uzun bir döngüsü olabilir.

Haberin Devamı

Adet döneminin son günlerine dikkat!

Bir kadının adet kanaması başladıktan 1-2 gün sonra hamile kalma olasılığı neredeyse sıfır. Ancak, kanaması devam etmesine rağmen, adet döneminin sonlarında korumasız cinsel ilişkiye girilirse hamile kalma olasılığı var.

Gebe kalabilirsiniz

Sonuç olarak adet döneminde girilen korumasız cinsel ilişkinin kişileri gebelikten tamamen koruduğu gibi de bir tıbbi bilgi yok. Çok nadir karşılaşılan bir durum da olsa, bu dönemde girilen cinsel ilişki ile gebe kalınabilir.