Bilim - Teknoloji Adidas GMR tabanlık inceleme – Futbol oynamanın yeni boyutu
Paylaş
Adidas GMR tabanlık inceleme – Futbol oynamanın yeni boyutu

Google, Adidas ve EA, telefonunuza bağlanan ve futbol sahasında topa vuruşlarınızı ve hareketlerinizi FIFA Mobile'da ödüllere dönüştürebilen akıllı bir ayakkabı tabanı için iş birliği yaptı. Akıllı iç taban, Google'ın daha önce Levi's’ın ceketinde ve Yves Saint Laurent sırt çantasında mevcut olan Jacquard giyilebilir teknolojisiyle destekleniyor. Biz de Adidas GMR tabanlığı sizler için detaylı bir şekilde inceledik. Onur Binay/posta.com.tr

Dijital ve fiziksel dünyaları birbirine bağlamak, birçok teknoloji şirketinin yapmak istediği şey. Özellikle de müşteri için yeni deneyimler oluşturup, satış rakamlarını iyi etkileyecekse oldukça mantıklı “bir adım”. Adidas ve Google’ın yaptığı işbirliği sayesinde ayak tabanınıza koyduğunuz çip ile birlikte istatistiklerini kontrol edebiliyorsunuz. Bu çipin adı Google Jacquard.

Haberin Devamı

Google tarafından geliştirilen Jacquard Çip, küçük sensörler barındıran, gelişmiş bir donanım. Bu sensörlerden gelen veriler, futbol hareketlerini tanımlamak ve kablosuz olarak GMR mobil uygulamasına aktarmak için Jacquard’ın gelişmiş makine öğrenme algoritmaları tarafından okunuyor.

Bunları yaparken aslında en büyük problem gerçek dünyadaki hareketlerinizi oyunun içine nasıl aktarabileceğinizi bulmak oluyor. İnsanlar genelde, konum verilerini kullanmak ya da AR gibi seçenekleri sunuyor. Fakat spor yaptığınızda sizin dünyadaki hareketlerinizi bir sanal dünyaya aktarımını sağlamaya çalışırken bunlar yetersiz kalıyor. Adidas ve Google tam da burada devreye girip işimize yarayacak teknolojiler üzerinde çalışmış.

Haberin Devamı

Google özellikle son zamanlarda inovatif teknolojileri çok güzel bir şekilde günümüz teknolojisine uyarlıyor, Soli gibi. Jacquard için Soli’nin ikizi denildiği oluyor, fakat inovatif olmaları dışında benzer yanları yok. Jacquard’ın en büyük amacı giyilebilir teknolojiyi gerçekten giyilebilir bir hale getirmek. İlk olarak Levi’s ile işbirliği yaparak bir kot mont çıkarmışlardı, kullanıcılar bunu kullanışsız ve karmaşık bulmuştu. Şimdi ise EA Sports’un da işbirliği ile daha anlamlı bir cihaz ortaya çıkmış.

GMR, içinde Jacquard çipi bulunan akıllı bir taban ve herhangi bir Adidas ayakkabı ile kullanılabiliyor. Temel amaç kullanıcının hareketlerini, kuvvetini, hızını ve mesafe gibi istatistiklerini ölçmek. Bu istatistikler daha sonra EA Sports’un FIFA mobil oyunuyla eşleştirilerek oyuncunun ödüller kazanmasını sağlıyor. Ayrıca Ultimate Team puanını da yükseltiyor.

Sonuç olarak, normal dünyada futbol oynarken sanki FIFA oynuyormuşsunuz hissi yaşıyorsunuz. İstatistiklerinizin tutulması sizin için bir avantaj, özellikle fazla futbol oynayan biriyseniz. Verilerden doğru çıkarımlar yapıp, oyununuzun gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Bu tabanlık profesyonel olarak futbol oynayan, halı saha takımı olan ya da istatistiklerini merak edenler tarafından satın alınabilir.

iOS veya Google Play aracılığıyla adidas GMR ve FIFA Mobile uygulamasını ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bu uygulamalar ile dünyanın her noktasında bu oyunu oynayanlar ile liderlik mücadelesi verebilir, arkadaşlarınızla kendi takımınızı kurup daha fazla eğlenebilirsiniz. Cep telefonunuz ile oynadığınız oyuna, gerçek hayattaki futbol performansınız ile dahil olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Adidas GMR uygulaması nasıl kullanılıyor?

Uygulama ile çipi eşleştirmeye başlamadan önce Jacquard çipi şarj etmelisiniz.

Ardından şu adımları izleyin

  • Adidas GMR uygulamasını açın
  • Ülkenizi seçin
  • Eşleştirme ekranında Çipi ve uygulamayı eşleştirin
  • Adidas hesabınız ile giriş yapın ya da yeni bir tane yaratın
  • Sizden istenen kişisel bilgileri (profil için cinsiyet, doğum tarihi, kilo / boy ) girin
  • Futbol oynarken baskın olarak kullandığınız ayağınıza Jacquard Çipi yerleştirin
  • Diğer ayağınıza Simetri Çipi yerleştirin
  • Futbol ayakkabınızın kendi tabanını çıkarıp GMR Tabanlıkları takın
  • GMR Çipinizi EA FIFA Mobil uygulaması ile eşleştirin
  • Hepsi bu kadar, artık sahaya çıkmaya hazırsınız.

GMR, şu anda Adidas’ın resmi internet sitesinde indirimde, 249 TL’den 174 TL’ye düşmüş durumda. FIFA mobil için Ultimate Team de kullanabileceğiniz Arjantinli futbolcu Paulo Dybala kartı da yanında hediye veriliyor.