Gündem Adım adım canlı bombanın son anları

Adım adım canlı bombanın son anları

Paylaş
Adım adım canlı bombanın son anları

Tam bir yıl önce bugün, Taksim'de 20 kişinin yaralalandığı insanlık dışı saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın Taksim'e gelen kadar izlediği yol adım adım kameralara yansıdı ve o görüntüler ortaya çıktı

Kanlı saldırıları sahiplenen terör örgütü TAK, emniyetin istihbarat raporlarına yansıyan bilgileri göre, kuruluşundan amacına, eylemlerinden kullandığı taktiklere kadar çözüldü. O raporlara göre örgüt, sivilleri hedef alan riskli eylemleri sahiplenmek için "Bahoz" kod adlı teröristin talimatıyla kuruldu.

Haberin Devamı

Taksim’de, bir yıl önce bugün üzerindeki bombayı patlatarak 20 kişinin yaralanmasına neden olan canlı bomba Vedat Acar’ın yeni görüntüleri ortaya çıktı. Eylem sırasında ölen Vedat Acar’ın Şirinevler’den üzerindeki bombayla yolculuğu saniye saniye kameraya yansıdı. Acar’ın kolunda ve sırtında iki çantayla sokakta yürüdükten sonra Taksim’e giden sarı dolmuşa binmesi kameraya yansıdı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6236","6236","201110","6236-1.jpg");

Bingöl’de sivillerin de öldüğü canlı bombalı saldırı, benzer saldırıları üstlenen TAK’ı gündeme getirdi. İstihbarat birimleri tarafından hazırlanan ve TAK’ın değerlendirildiği raporda örgüt, örgütün eylem ve taktikleri ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Haberin Devamı

Emniyet istihbarat birimlerine göre Bingöl’ün Genç Caddesi’nde biri canlı bomba, 3 kişinin hayatını kaybettiği, 21 kişinin de yaralandığı patlamanın PKK’nın yan kolu olduğu ifade edilen TAK tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Kadın canlı bomba tarafından gerçekleştirilen Bingöl’deki eylem emri Bahoz Kod adlı Fehman Hüseyin'den geldi. Raporlarda sivilleri de hedef alan eylemlerin TAK tarafından üstlenilmesi talimatı yine Fehman Hüseyin tarafından verildi.

BOMBACI TAKSİM’E DOLMUŞLA GİTTİ

TAK’ın üstlendiği eylemler arasında bulunan ve bir yıl önce bugün meydana gelen Taksim’deki canlı bomba eylemi ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. PKK terör örgütü üyesi Vedat Acar adlı canlı bomba tarafından gerçekleştirilen ve 20 kişinin yaralandığı bombalı saldırı ile ilgili yeni görüntüleri DHA ele geçirdi. Görüntülerde canlı bomba Vedat Acar Şirinevler’de kolunda ve sırtında taşıdığı iki çantayla yürürken görülüyor. Sokakta yürüyen Vedat Acar’ın üst geçitten geçerek Taksim yönüne giden dolmuşa binerken görülüyor.

FEHMAN HÜSEYİN İSTEDİ TAK KURULDU

Emniyetin İstihbarat raporlarında TAK (Teyrebazen Azadiya Kürdistan-Kürdistan Özgürlük Şahinleri) kuruluşundan eylemlerine ve kullandığı taktiklerine kadar ayrıntılarıyla anlatılıyor. Söz konusu tespitlere göre TAK’ın varlığı ilk olarak 2006 yılında yakalanan PKK terör örgütü üyesi “Hezil" Kod adlı Nuray Aydın’ın ifadesinde ortaya çıktı..

Haberin Devamı

Aydın, TAK'ın kurulması fikrinin 2005 yılı Ağustos ayında PKK / KONGRA-GEL terör örgütünün silahlı kanadı olan HPG’nin yönetim toplantısında ortaya atıldığını ifade etti. Örgüt Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin tarafından gündeme getirildi. Amaç sivillerin zarar göreceği riski yüksek eylemlerin HPG yerine sakıncalar nedeniyle bir başka isim adı altında üslenilmesiydi. TAK karara böyle alındı.

EYLEMLER İNTERNET SİTESİ ARACILIĞIYLA DUYURULUYOR

Sorgu, ifade ve tespitler TAK örgütünün PKK / KONGRA-GEL terör örgütünün silahlı yapılanması HPG Ana Karargah Komutanlığına bağlı olarak faaliyet yürüttüğü belirlendi. Terör örgütünün talimatıyla turistik tesisler ve halkın yoğun olarak bulunduğu bölgelere gerçekleştirilen sivillerin zarar gördüğü sansasyonel eylemler bir internet sitesi aracılığıyla üstlenilip örgüt mensupları ve sempatizanlarına duyuruldu.

TAK İLE PKK’NIN SİTELERİ AYNI MAİLDEN GÜNCELLENİYOR

Haberin Devamı

Raporda, yapılan istihbari ve teknik çalışmalarda, PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün silahlı yapılanması olan HPG (Hezen Parastina Gel – Halk Savunma Güçleri)’nin TAK (Teyrebazen Azadiya Kürdistan-Kürdistan Özgürlük Şahinleri)’ın internet siteleri aynı mail adresi üzerinden güncelleme yapıldığının tespit edildiği anlatıldı.

TAKSİM DE TAK TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Raporda ayrıca, bir yıl önce bugün Taksim Meydanında PKK / KONGRA-GEL terör örgütü üyesi Vedat ACAR adlı canlı bomba tarafından gerçekleştirilen ve 20 sivil yaralandığı eyleme dikkat çekildi.

Bu eylemin TAK'ın internet sitesinde “Derwêş Arkadaş Ölümsüzdür, Anısı Mücadelemizde Yaşayacaktır" başlıklı haberde üstlenildiğine de dikkat çekildi.

Yakalanan PKK terör örgütü üyesi Sami Batmaz’ın ifadesinde, Vedat Acar’ı 2006 yılında Hakurki alanında Derviş kod adıyla tanıdığını, üyesi olduğu PKK/KONGRA-GEL’de tim komutanlığı yaptığını söylediği vurgulandı.

İfadesi alınan Ubeydullah Acar’ın da, kardeşi Vedat ACAR’ın PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün faaliyet gösterdiği kırsal alana katıldığını beyan ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Raporda ayrıca, 20 Eylül 2011 tarihinde Ankara Kızılay’da 3 kişinin öldüğü ve 34 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı ilgili HPG ilgilerinin olmadığı yönünde açıklama yapmalarına rağmen saldırının TAK tarafından üstlenildiği vurgulandı. TAK’ın ayrıca Antalya’nın Antalya ilçesi ile Eskişehir’deki bombalı saldırıyı da üstlendiği belirtildi.

Mehmet AKTARAN - İSTANBUL DHA