Gündem Adımını at fark 1 saat

Adımını at fark 1 saat

Paylaş
Adımını at fark 1 saat

KKTC, Türkiye ile yaz saatinde kalıyor. Güney Kıbrıs ise kış saatine geçeceği için birbirine çok yakın olan iki bölgede 1 saat fark ilginç sonuçlar doğuracak

Türkiye, enerji tasarrufunu artırmak için yaz saati uygulamasını kalıcı hale getirdi. Ekim ayında saatler geri alınmayacak. KKTC de Türkiye’ye uyum için aynı yönde karar aldı. Ancak, adada Rum tarafı ile saat problemi baş gösterdi.

Vatan gazetesinin haberine göre,Rum kesimi, 30 Ekim tarihinde kış saatine geçecek. Adadaki nüfusun büyük bölümünün yaşadığı Lefkoşa’nın iki yanında bir saat fark oluşacak.

Randevular hangi saate göre

Kıbrıs’ta asıl tartışılan konu ise BM yönetimindeki ara bölgenin saatinin ne olacağı. Yıllardır yaşanan Kıbrıs sorununda iki lider önemli aşamaya gelirken, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Lideri Nikos Anastasiadis sık sık ara bölgede buluşarak müzakereleri sürdürüyor. Şimdi iki lider, hangi ülkenin saatine göre randevulaşacak?


Ara bölgede aynı zamanda, Türk, Rum ve İngilizlerin birlikte görev yaptığı çeşitli kuruluşlar bulunuyor. Ortak görev yapılan bu bölgedeki mesainin hangi ülkenin saatine göre başlayacağı merak konusu.

Aynı gün iki yılbaşı
Kıbrıslı Türkler, sosyal medyadan da uygulamaya tepki gösterdi. Bazı yorumlar şöyle:

- Lefkoşa’nın bir yarısı 2017’ye bir saat erken girecek.
- Kış döneminde başkent Lefkoşa’nın güneyi ile kuzeyi arasında bir saat fark olacak. Komik bile değil.
- Bir dakika yürüme mesafesinde bir saat fark mı olacak?
- Güneyde okuyup kuzeyde çalışıyorum. İş saatimi, okul saatine göre ayarlamıştım. Şimdi ne olacak?
- Sınır kapılarından girip çıkarken, saatlerinizi bir ileri bir geri alın.