Spor Adımlarını şampiyonluk için atacak

Adımlarını şampiyonluk için atacak

Paylaş
Adımlarını şampiyonluk için atacak

40. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'na katılacak milli takım kafilesinde yer alan Yeliz Ay Yıldız, "Bir aksilik olmazsa, şampiyon olacağıma söz veriyorum" dedi

Milli sporcu, Makedonya’da yapılacak yarışlar öncesinde, hedeflerini ve kamp sürecini AA muhabirine değerlendirdi. Yarışlarda 5 erkek, 3 de kadın olmak üzere toplam 8 sporcuyla mücadele edeceklerini belirten Yeliz Ay Yıldız, "Daha önce bu yarışlarda 12 birinciliğimiz var. Bu sene bu sayıyı 13’e çıkarmak için mücadele edeceğiz. Tüm Balkan ülkelerinin katıldığı bu yarışmalar oldukça çekişmeli geçiyor. Sadece Kosova bayan takımıyla katılmıyor. Bayanlar olarak en ciddi rakibimiz Romanya. Biz elimizden gelenin en iyisi yaparak, hem ferdi, hem de takım halinde madalyayla ülkemize dönmek istiyoruz. Bir aksilik olmazsa kendi adıma şampiyonluk için söz veriyorum" diye konuştu.

-"YARIŞLARI CİDDİYE ALIYORUZ"-

Hem bayan, hem de erkek takımı olarak hazırlıklarına bugünden itibaren günde çift antrenmanla devam edeceklerini ifade eden Yeliz Ay Yıldız, idarecilerin de kendilerini desteklediğini söyledi. Genel Müdürlüğün her konuda arkalarında olduğunu vurgulayan Yeliz Ay Yıldız, şöyle devam etti: "Biz de bu desteğin karşılığını ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek vermek istiyoruz. İnşallah Makedonya’dan en iyi sonuçlarla döneceğiz. Bu yarışlara 1981 yılından beri katılıyoruz. Ekonomisi güçlü bir ülke olarak da yarışmalara ciddi destek veriyoruz. Bu nedenle yarışlarda bir hamiliğimiz var. Sahiplendiğimiz bir yarışmayı, sporcu olarak da, idareci olarak da ciddiye alıyoruz. Başarılar kazanmak için de elimizden geleni yapıyoruz."

Yeliz Ay Yıldız, dün yapılan milli takım seçmeleri nedeniyle sporcuların ağır antrenmanlardan kaçındığını kaydederek, "Herkes milli formayı taşıyabilmenin gururunu yaşamak için bu seçmelere büyük önem verdi. Bu nedenle de antrenmanlar çok yoğun bir tempoda geçmemişti. Fakat bugün itibariyle idman sayımızı hem erkekler, hem de bayanlar olarak günde ikiye çıkarıyoruz. Yarışlara en hazır halde gideceğiz ve orada ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı