Adıyaman Adıyaman Üniversitesi'nde yüz yüze eğitim başladı

Adıyaman Üniversitesi'nde yüz yüze eğitim başladı

Paylaş
Adıyaman Üniversitesi'nde yüz yüze eğitim başladı

Adıyaman Üniversitesi'nde yüz yüze eğitim başladı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)-ADIYAMAN Üniversitesi'nde HES kodu ve aşı uygulamasıyla yüz yüze eğitim öğretim başladı.
Adıyaman Üniversitesi'nde sabah saatlerinde kampüs alanı içerisine girmek isteyen öğrenciler COVID-19 tedbirleri kapsamında HES kodu sorgulaması ve aşı olmaları konusunda ikna çabaları başladı. Üniversite girişinde oluşturulan ekip tarafından kampüs alanı içerisine girmek isteyen öğrencilerin HES kodu sorgulaması yapılarak içeriye alınırken aşı olmayan öğrenciler ise aşı olmayan öğrenciler ikna edilmeye çalışıldı.
Bir buçuk yıl aradan sonra kampüs girişinde öğrencileri karşılayan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, aşı olmayan öğrencilere ikna etmeye çalıştı.
HES kodu ve aşı sorgulamasıyla öğrencileri kampüs alanına aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Turgut," Üniversitemiz bugün hayırlısıyla açıldı. Öğrencilerimizin HES kodu ve aşı sorgulamasıyla alıyoruz. HES koduna göre aşıları yapılmamış arkadaşların yan tarafta kurduğumuz aşı polikliniğinde aşı yapmaları için özendiriyoruz. Ve gördüğünüz gibi aşı yapmak için öğrencilerimiz bekliyor. Bütün sınıflara ve kampüs alanlarına HES kodu sorgulamasıyla almak istiyoruz ve insanları aşı yapmaya özendiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun öğrencilerimiz yavaş yavaş geliyor. Bir kısmının yanında aileleri de geliyor. Ben onlara bu eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını sağlıkla geçirmelerini diliyorum."dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı