Gündem Adli Tıp gecikti, tecavüz zanlıları serbest

Adli Tıp gecikti, tecavüz zanlıları serbest

Paylaş
Adli Tıp gecikti, tecavüz zanlıları serbest

Bursa'da 2 kadına tecavüz iddiasıyla tutuklanan iki genç, Adli Tıp raporu gecikince tahliye edildi

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 2 kadına tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan 23 yaşındaki Serhat Bayram, 22 yaşındaki İbrahim Altın ve 27 yaşındaki Harun Mert Çelikcan'ın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporların gelmemesini dikkate alarak sanıkların tahliyesine karar verdi.

Mustafakemalpaşa İlçesi'nde geçen yılın Şubat ayında çay içmek için çay bahçesine çağırıp sonra otomobilde sohbet ettikleri 52 yaşındaki Ş.Ö.'ye silah zoruyla tecavüz edip 35 yaşındaki E.M.'ye ise tecavüze yeltendikten sonra kırdıkları cam parçasıyla vücutlarına zarar verip cep telefonu, ziynet eşyaları ve paralarını gasp ettikleri öne sürülen Serhat Bayram, İbrahim Altın ve Harun Mert Çelikcan'ın yargılanmasına devam edildi.

Bursa 5'inci ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, ‘Cinsel istismar' ve ‘Yağma' suçlarından 24'er yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar katıldı. Ş.Ö. ve E.M.'nin hazır bulunmadığı duruşmada Serhat Bayram, daha önce verdikleri, “Bize suçlamada bulunanlar hayat kadını. Olay günü cep telefonu ile kendilerini arayıp ilişkiye girmek için anlaştık. Ş. kabul ederken arkadaşı ayrıldı. Sonra bize suçlamada bulundu. Kendisine tecavüz etmedik, para ve cep telefonunu ise gasp etmedik” ifadesini yineledi. Mahkeme heyeti duruşmayı ertelerken, Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun gelmemesini dikkate alıp sanıkların tahliyesine karar verdi.

Nail KAHRAMAN/ BURSA (DHA)