Gündem Adli Tıp'ın ASELSAN kararsızlığı

Adli Tıp'ın ASELSAN kararsızlığı

Paylaş
Adli Tıp'ın ASELSAN kararsızlığı

İstanbul Adli Tıp Kurumu 1'inci İhtisas Dairesi, ASELSAN Mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölümüne ilişkin raporu hazırladı

Raporda 5 üye intihar, 3 üye cinayet olduğu yönünde görüş bildirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Savcı Murat Demir, olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğunun belirlenmesi için Başbilen’in ölü bulunduktan sonra jandarma tarafından çekilen fotoğraf ve kamera görüntülerini İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’na göndermişti. İncelemeyi tamamlayan İstanbul Adli Tıp Kurumu 1’inci İhtisas Dairesi’nce hazırlanan raporda görüş birliği çıkmadı. Daire’nin 5 üyesi olayın intihar, 3 üye ise cinayet olduğu yönünde görüş bildirdi.

Hüseyin Başbilen, 4 Ağustos 2006’da otomobiliyle işe gitmek üzere evinden ayrılmış ancak ASELSAN’a gitmediği anlaşılınca eşi aynı gün karakola kayıp başvurusu yapmıştı. Başbilen, 1 gün sonra akşam saatlerinde Ankara’nın Kavaklı köyünde tarla içinde, park halindeki otomobilinde boynu ve sol bileği kesilmiş şekilde ölü olarak bulunmuştu.

Başbilen’in ölümünden 5 ay sonra Halim Ünal başından tek kurşunla, 9 gün sonra da Evrim Yançeken 6. kattaki evinden düşerek can verdi. ASELSAN’da çalışan ODTÜ mezunu üç mühendisin ortak özelliği uçaklar için dost-düşman tanıma sistemi üzerinde çalışmalarıydı.

AA

Haberin Devamı