Gündem Adliyede bıçaklı kavga: 1 ölü

Adliyede bıçaklı kavga: 1 ölü

Paylaş
Adliyede bıçaklı kavga: 1 ölü

Diyarbakır adliyesinde görülen cinayet davasında tanık olan Seyit Tanrıkulu, tartıştığı sanık yakınları tarafından bıçaklanarak öldürüldü

Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasına tanık olarak çağırılan Seyit Tanrıkulu, iddiaya göre adliye koridorlarında duruşma sırasını beklerken, davada sanık olan kişinin yakınları ile tartıştı.

Sanık yakınlarının ifadesini değiştirmesini istediği iddia elen Tanrıkulu, bu teklifi reddedip, "Ben ne gördüysem onu anlatacağım. Allah’tan başka kimseden korkmuyorum. Devlet benim arkamda" dediği öğrenildi.

Tartışmanın kavgaya dönüştüğü olayda sanık yakınlarından bir kişi cebindeki bıçağı çıkararak, duruşma salonu önünde Tanrıkulu’nu bıçakladı. Aldığı bıçak darbeleri ile yere yığılan Tanrıkulu, uzun süre yerde bekletildi.

Olay yerine gelen polis, sanık yakınlara müdahale etmekte zor anlar yaşayınca biber gazı ile müdahale etti. Adliye koridoru savaş alanına dönerken, polis bıçaklı saldırganı gözaltına aldı. Ambulansın gelmesi ile ağır yaralanan Tanrıkulu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

DİYARBAKIR, (DHA)