Spor Adnan Polat'a 7 yıl istemi

Adnan Polat'a 7 yıl istemi

Paylaş
Adnan Polat'a 7 yıl istemi

2006 yılında Denizlispor'a 1,5 milyon dolar teşvik primi verdiği iddiası üzerine Galatasaray'ın eski başkanı Adnan Polat hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamedeki tek şüpheli olan Polat hakkında 7 yıl hapis istendi

Fenerbahçe’nin 1-1 berabare kalıp şampiyonluğu kaybettiği 2006’daki maçta Denizlisporlu futbolculara, Galatasaray tarafından teşvik primi verildiği iddiasıyla açılan soruşturma tamamlandı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen ancak daha sonra “örgütlü suç” olmadığı gerekçesiyle görevsizlik verilerek İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na gönderilen dosyayla ilgili iddianame hazırlandı.

Haberin Devamı

O dönem Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, şoförü Mustafa Kabasakal ve Sportif Direktör Bülent Tulun hakkında yürütülen soruşturma sonucunda, sadece Polat’ın “güveni kötüye kullanmak” suçundan cezalandırılması istendi.

Song’a verildi iddiası

İddianamede, GS Spor Kulübü Derneği’ne ait hesap dökümleri incelendiğinde 16 Mayıs 2006’da 1 milyon 23 bin 100 dolarlık kasa çıkışının görüldüğü, bu tutarın 23 bin 100 dolarına makbuz kesildiği ancak 1 milyon dolarlık çıkışın belgelendirilmediği anlatıldı. Makbuzsuz 1 milyon doların Galatasaray tarafından Rigobert Song ’a tazminat bedeli olarak verildiğinin öne sürüldüğü anlatılan iddianamede, bu ödemenin de makbuzunun olmadığının altı çizildi.

Mail iddiayı yalanladı

Haberin Devamı

Ancak Song’un avukatına gönderilen e-posta kafaları karıştırdı. Bu konu iddianamede şöyle anlatıldı: “Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Kalpakçıoğlu tarafından 5 Haziran 2006 günü Song’un avukatı Banu Anıl’a yazılan elektronik postada ‘Bugün itibariyle ödenmesi gereken tutar 185 bin Euro ancak sözleşmede maç başına prim yer almadığı için prim dahil ödenmesi gereken tutar 113 bin 262 Euro’ ifadeleri yer almaktadır. Bu mailden 11 gün sonraya rastlayan tarihte Song’a 1 milyon dolar ödeme yapılmış olması imkan dahilinde değildir. Bu ödemenin yapılmış olması hayatın olağan akışına uygun değildir.”

7 yıla kadar hapis

İddianamede, 1 milyon doların hangi amaçla ve nereye harcanmış olduğunun ikna edici bir makbuz ve belgeyle tespit edilemediği dikkate alınarak dönemin başkan yardımcısı Adnan Polat ’ın, Song ile yapılan sulh ve ibra kontratlarında imzası bulunduğu, bu nedenle 5253 sayılı Dernekler Kanunu ’nun 32/f yollamasıyla TCK ’nin 155/2. maddesi uyarınca hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak suçundan 1 yıldan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Polat, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi ’nde yargılanacak.

O mektup iddianamede

İddianamede soruşturmanın başlangıcı sayılan ve Bülent Tulun’un Adnan Polat’a yazdığı mektup da yer aldı. Mektupta şu ifadeler yer alıyordu: “Sayın Başkan benim İliç’in transferinden dolayı usülsüz olarak 75 bin dolar aldığıma dair lafları sağda solda söylüyormuşsunuz. Bunlar benim kulağıma yoğun bir şekilde gelmeye başladı. İliç’in transferinde hangi paranın, nereye verildiği hepsi kayıt altındadır. Her şey Galatasaray’ın menfaatleri adına yapılmıştır. Umarım 2006 Mayıs ayında sizin şoförünüzün kulüpten aldığı 1 milyon 500 bin dolar para da kulübün menfaatleri doğrultusunda kullanılmıştır.”

Haberin Devamı

‘Başkanın talimatıyla futbolculara dağıtıldı’

Adnan Polat iddianamede yer alan ifadesinde kendini şöyle savundu: “Şoförümün kulüpten para alması gibi bir durum mümkün değildir. Ödemeler makbuz karşılığında yapılır. Basında çıkan mektup olayını duyduktan sonra Galatasaray Kulübüyle irtibata geçerek muhasebe kayıtlarından bu tarihlere denk gelen 1,5 milyon dolarlık ödeme yapıldığını, bu paranın tamamının oyunculara dağıtıldığını, makbuzların da ilgililere teslim edildiğini öğrendim. O dönem başkan yardımcılığına yeni başlamıştım. Kulüpten kimlere, ne tür ödeme yapıldığı konusunda kesin bilgim yoktur. Ancak makbuz olmadan hiçbir ödeme yapılmadığını biliyorum. Ödemeler başkanın talimatıyla yapılmıştır. Suçlamalar asılsızdır.”

Haberin Devamı

‘Parayı Polat’ın şoförü aldı’

Bülent Tulun’un ifadesi: “Muhasebe elemanları bu parayı Adnan Polat’ın şoförünün iki adet makbuz karşılığında aldığını söyledi. Çevreden duyduğuma göre bu para futbolcuların tamamına dengesiz ve eşit olmayan bir şekilde dağıtıldı. Paranın Galatasaraylı futbolculara dağıtıldığından eminim. Bu dönem Galatasaray büyük sıkıntı içindeydi. İddia edildiği gibi teşvik ya da şike amacıyla para kullanılabileceğine inanmıyorum.”

‘Saat 20.45’te’

Fenerbahçe, 2005-2006 sezonunun son haftasında deplasmanda oynadığı Denizli maçını kazansaydı şampiyon olacaktı. Maç 1-1 bitince Galatasaray şampiyon oldu. Ligin bitmesine haftalar kala “14 Mayıs Pazar günü 20.45’te şampiyonuz” diyen Adnan Polat’ın sözleri uzun süre gündemi meşgul etmişti. Polat, 16 dakika uzayan şampiyonluk maçından sonra saatini göstermişti.

Haberin Devamı

‘Florya’ya para götürmedim’

Polat’ın şoförü Mustafa Karasakal ise ifadesinde şunları söyledi: Florya tesislerine hiçbir zaman, hiçbir şekilde para götürmedim. Kulübün parasal konularında hiçbir zaman yetkilendirilmedim. Kulüpten 1,5 milyon dolarlık para almadım, makbuz da imzalamadım.

VATAN