Merkez ADSİAD, iş dünyasını dijital dönüşüme çağırdı

ADSİAD, iş dünyasını dijital dönüşüme çağırdı

Paylaş
ADSİAD, iş dünyasını dijital dönüşüme çağırdı

ADSİAD, iş dünyasını dijital dönüşüme çağırdı

ADANA,(DHA)- ADANA Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD), Adana’da dünyayı etkisi altına alan “Dijital Dönüşüm ve Yatırım Alanları” konu başlıklı eğitim programı düzenliyor.
Dijital dönüşüme bağlı yatırım alanlarının iş dünyasının tamamına yayılması için uğraş veren ADSİAD, Bergamot İnternational işbirliği ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteğiyle “Dijital Dönüşüm ve Yatırım Alanları” konulu eğitim programının tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.
Adana Sanayi Odası’ndaki (ADASO) tanıtım toplantısının açılışında “Dijital Dönüşüme Hazır mıyız?” konulu açıklama yapan ADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gizer, dijital dönüşüm sürecinin ADSİAD üyelerinden başlayarak şehrin insanlarında farkındalık oluşturacağını, kalkınma politikalarının hızlandırılmasında önemli bir görev olduğunu ve katkı sunacağına inandığını vurguladı.
Gizer, dünya gündemini, küreselleşme sürecinde piyasalarda artan rekabetin sonucu olarak Almanya’nın üretimde Çin ile rekabet edebilmek amacıyla dünyaya sunduğu, küresel çevrelerce hızla benimsenen ve COVID-19 salgını nedeniyle önemi bir kere daha anlaşılan Sanayi 4.0 ya da diğer bir deyişle dijitalleşmenin oluşturduğunu kaydetti. Gizer, “Çünkü biliyoruz ki, dijitalleşme sürecinden geçmeyen firmaların yakın gelecekte varlıklarını sürdürme olasılıkları yok denecek kadar az olacaktır. Dijitalleşme, şirketler için şu aşamadan itibaren en önemli yatırım kalemidir. Bu manada yapılacak harcamaları masraf kalemi gibi değerlendirmek büyük yanılgılara zemin hazırlayarak çok ağır bedeller ödemeye sebep olacaktır. Gayemiz, atadan dededen beri süregelen ve artık milli servet olarak tanımladığımız yerel firmalarımızı yeni oluşan rekabet koşullarına hazırlayarak, kendilerini bir nesil daha ileriye taşıyacak düzeni kurmalarında bir nebze pay sahibi olabilmektir. Hızla evrilen süreçte, dönüşümü yakalayabilmek ve yaratılan değeri artırabilmek için zamanın ruhunu iyi analiz etmeliyiz. Ülkemizin, ilimizin potansiyeli, sermaye yapısı, işgücü yetkinlikleri ve tarihsel geri planını alarak gerçekleştireceğimiz değerlendirmelerle stratejiyi belirlemeli, eylem planlarını yapmalı ve cesurca adım atmalıyız” dedi.
ÇKA, KOBİ’LERE AĞIRLIK VERİYOR
Toplantıda konuşan ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran ise ÇKA’nın 2020 ve 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da yalın üretim konusunda üretim yapmak isteyen iş dünyasına ‘Yönetim Danışmanlığı’ teknik destek programı kapsamında Adana ve Mersin’deki model fabrikalarda ‘yalın üretim ve verimlilik’ eğitimleri vermeye devam edeceğini kaydetti. Dijital dönüşüm ve yeşil mutabakatın birbirinin kardeşi olarak değerlendirilecek iki tema olduğunu söyleyen Duran, ajansın hem yeşil mutabakat hem de dijital dönüşüm gibi konularda 2022 yılını hızlı ve özellikle Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) finansmanını içerecek şekilde bazı yeni araçlar geliştirmeye çalıştığını söyledi.
“KOBİLERİN DESTEKLENMESİ ZORUNLULUKTUR”
ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç da, pandeminin tüm dünyaya dijital dönüşümün ne kadar önemli olduğunu çok kısa bir sürede öğrettiğine dikkat çekti. Hiç kuşkusuz pandeminin sanayiye ve ticarete en önemli etkisinin iletişimin dijitalleşmesinde ve müşteriye ulaşma yöntemlerinde yaşandığını kaydeden Kıvanç, “Bazı sektörlerde on yılda yapılması planlanan dijitalleşme yatırımları altı ay içinde gerçekleştirildi. Şartlar bizi buna zorladı” dedi.
KÜRESEL REKABETİ KAÇIRABİLİRİZ!
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Komisyonu Başkanı Öner Çelebi ise ”Şirketlerde Kurumsal Dönüşüm”ü anlattı. Türkiye’nin önünde dijital ve yeşil olmak üzere 2 dönüşüm fırsatı olduğunu söyleyen Çelebi, dijitalleşmeyi, “Bir operasyonun farklı aşamalarında anlamlı verilerin toplanması, bunların analiz edilip olgunlaştırılması ve bu bilgilerin şirket organizasyonunun belli noktalarında kullanılmasıdır” şeklinde açıkladı.
TEŞEKKÜR PLAKETİ
Konuşmaların ardından TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, ADSİAD Başkanı Vedat Gizer ve ÇKA Genel Sekreteri Ahmet Rıfat Duran, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Komisyonu Başkanı Öner Çelebi’ye teşekkür plaketi sundu. Toplantıya Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Başkanı Hüseyin Kış, Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Berman Mantı, ADSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cahit Sınmaz, ADSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve davetliler katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı