Eğitim - Kariyer ADÜ Çocuk Üniversitesi 2018'in ilk mezunlarını verdi

ADÜ Çocuk Üniversitesi 2018'in ilk mezunlarını verdi

Paylaş
ADÜ Çocuk Üniversitesi 2018'in ilk mezunlarını verdi

Aydın’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen ADÜ Çocuk Üniversitesi'nin ilk dönem mezunları için Atatürk Kongre Merkezi’nde bir tören düzenlendi

Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Cavit Bircan, çocukların geleceğin teminatı olduğunu söyleyerek "Yeni nesil çocukların anlama ve kavrama kapasiteleri çok yüksek. Akademik bilgiyi erken yaşta tecrübe ederek, gelecekteki meslek seçimleri açısından ön fikir edinmelerine yardımcı olması açısından bu programları önemsiyoruz. ADÜ Çocuk Üniversitesi eğlenerek öğretmeyi, genç beyinlerin hayal güçlerini genişletmeyi, bilgi ve beceri kazanmalarını hedefleyen çok amaçlı bir eğitim" dedi.

Haberin Devamı

ADÜ'DE HANGİ EĞİTİMLER VERİLDİ?

Çocuklar, "Genç Doktorlar" programı ile mikroskop altındaki yaşamı, acil durumlarda ilk yardım desteğini ve mikroorganizmaları keşfettiler. Minik arkeologlar; tarihi kazıları, antik çağın kilden heykellerini ve medeniyetlerin nasıl geliştiğini kalıntılarla gözlemledi. "Mühendisler Uzayda" programı; çocuklara kendi tasarımlarını 3D yazıcı ile hazırlama fırsatını sundu. Genç mühendisler Arduino kodlama ile elektronik dünyasına adım atıp LED’li devre yaptı. "Doğa ve Hayvan Dostu" programı ile doğanın olağanüstü döngüsünü öğrenen öğrencile, tohum çeşitlerini tanıdı, arıların gizemli dünyasına yolculuk etti. Programlar eğlenceli aktivitelerle desteklendi. Eğitim boyunca çocukların keyifli zaman geçirmeleri sağlandı.

Haberin Devamı