Advertorial İşitme sektörü sempozyumda bir araya geldi
Sponsorlu

İşitme sektörü sempozyumda bir araya geldi


Paylaş
İşitme sektörü sempozyumda bir araya geldi

1. İşitme Teknolojileri ve Yapay Zekâ Sempozyumu İstanbul’da gerçekleştirildi. Düzenlenen ve 3 gün süren sempozyuma Türkiye’den ve yurtdışından 300’den fazla Kulak Burun Boğaz Uzmanı hekim, odyometristler ve işitme cihazı sektöründen üreticiler ve Danimarka ve Amerikan malı 4 büyük işitme cihazı üreticilerinin bölge koordinatörleri katıldı.

Sempozyum’un açılış konuşmasını Duymer İşitme Cihazları Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye İşitme Cihazı İthalatçıları ve Satıcıları Derneği (İŞİTBİR) Başkanı Av. Salih Baz yaptı. Bu yıl ilki gerçekleştirilen sempozyumda birbirinden değerli hekimleri, odyomestrileri ve üreticileri bir araya getirmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Av. Salih Baz, “Gerçekleştireceğimiz bu sempozyum tüm sektöre hayırlı olsun. Güzel bir bilgi paylaşımı olacağına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

3 GÜN SÜRDÜ

3 gün boyunca süren sempozyumda pediatrik grupta dinleme ve öğrenme, sağlıkta yapay zekâ, işitsel plastite ve işitme kaybı, işitme cihazlarına otolog ve odyolog yaklaşımları, işitme cihazlarında bulut teknolojileri, işitme kaybında yaşam kalitesini iyileştirme, işitme kaybında tinnutus ve tedavi yaklaşımları konusunda alanında birbirinden değerli uzman hekim, odyologlar ve katılımcılar görüş alışverişinde bulundu.

YAPAY ZEKÂ VE 3D TEKNOLOJİSİ

3 gün süren sempozyumu değerlendiren Av. Salih Baz, “İşitme cihazlarında yapay zekâ teknolojilerinin kullanıcılara sağladığı yararlar uzun süren tartışmalara neden oldu. Ayrıca işitme cihazlarının üzerinde bulunan mevcut yapay zekâ teknolojilerinin, hastalara ve kullanıcılara sağladığı katkılar, gelişen teknoloji ile birlikte işitme cihazlarının geldiği noktaların paylaşıldığı bir bilgi şöleni oldu. Böyle bir bilgi paylaşımına vesile olduğumuz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Sempozyumun diğer önemli bir konusu da 3 boyutlu lazer teknolojisi ile hazırlanan işitme cihazları oldu. Gala yemeği ile sona eren sempozyumda sahne alan sanatçı Cenk Eren katılımcılara müzik ziyafeti yaşattı.