Advertorial Manisalı sanayicilerin büyük gururu
Sponsorlu

Manisalı sanayicilerin büyük gururu


Paylaş
Manisalı sanayicilerin büyük gururu

Türkiye'nin en sistemli üretim merkezi olarak dikkat çeken Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin 11 bin 501'inci ihracat treni, alkışlarla uğurlandı.

 

Çoğunlu uluslararası yatırımcıların yer aldığı 224 sanayi kuruluşu ile 60 bin kişiye istihdam sağlayan Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin (MOSB) ihracatını dünyaya taşıyan 11 bin 501'inci tren, alkışlarla uğurlandı. MOSB'un yüzde 100 iştiraki olarak 2010 yılında kurulan Türkiye'nin ilk özel lojistik merkezi MOS Lojistik'te düzenlenen törene MOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Hasan Gezük, OSB Yönetim Kurulu üyeleri, MOSB Bölge Müdürü Funda Karaboran, MOSB Başkan Danışmanı Nihat Akyol, MOS Lojistik A.Ş. yöneticileri ve sanayiciler katıldı. Bugüne kadar yapılan 11 bin 501 tren seferinde, çevre limanlar ile OSB arasında 388 bin adet konteynerin demiryolu taşımaları güvenli bir şekilde tamamlandı.

Haberin Devamı

DIŞ TİCARET FAZLASI

MOSB olarak 2021 yılında 9 Milyar 600 milyon dolar dış ticaret hacmine ulaştıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, "14 ülkeden 39 yabancı yatırımcıyla dünyaca tercih edilen, uluslararası bir OSB'yiz. Katma değerli ürünler üreterek 1 milyar 400 milyon dolar dış ticaret fazlası sağladık. MOS Lojistik, bölgemizin beşinci kısmında, 306 bin metrekare alanda kuruldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan, 'Türkiye'nin ilk Özel Lojistik Merkezi' olan MOS, 2010 yılından bu yana sanayicilerimize hizmet veriyor. Öz kaynaklarımız ile yatırımını tamamladığımız, tüm bakım ve işletme masrafları da tarafımızca karşılanan lojistik merkezimize bağlı, 9.7 kilometre demiryolu iltisak hattımız, bugün Türkiye'de OSB'ler içerisinde ilk olma özelliğini taşıyor" dedi.

Haberin Devamı

155 ÜLKEYE İHRACAT


Sait Türek, sözlerinini şöyle sürdürdü:

Demiryolu hatlarımıza paralel uzanan 135 bin 500 metrekarelik konteyner terminal alanımızla ise OSB'mizin konteyner istifleme alan ihtiyacını karşılıyoruz. Dünyaya yolladığımız 388 bin adet içi ürün dolu konteyner, Manisalı sanayicinin alın teridir. MOSB'da her geçen yıl artarak devam eden üretimlerin yüzde 80'i, dünyanın 155 farklı ülkesine ihraç malı olarak gönderilmektedir. Bizim amacımız tüm sevkiyatların demiryolu üzerinden limanlara taşınmasıdır. Zira, demiryolunun, karayolu taşımacılığı karşısında tonajlı mal taşıyabilme üstünlüğü vardır. Hava şartlarından da etkilenmeyerek çevreci ve güvenli bir taşıma modu olması da ayrıca sosyal üstünlüğüdür. Bu nedenle, bizler Lojistik Merkezimiz ile birlikte, TCDD Taşımacılık A.Ş. ile demiryolu kullanımımızda kapasiteyi arttırma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

İlandır