Advertorial Murat Sarıkaya: Rusya ve Ukrayna’nın gayrimenkul odağı Türkiye
Sponsorlu

Murat Sarıkaya: Rusya ve Ukrayna’nın gayrimenkul odağı Türkiye


Paylaş
Murat Sarıkaya: Rusya ve Ukrayna’nın gayrimenkul odağı Türkiye

Ukrayna ve Rusya arasında süren savaş, iki ülke vatandaşları içinde Türkiye’ye olan ilgiyi arttırdı. Rus ve Ukraynalı vatandaşların güvenli bölge olarak gördüğü Türkiye’ye yöneldiğini ifade eden Gayrimenkul Uzmanı Murat Sarıkaya, "Türkiye son dönemde artık tatil amaçlı değil yatırım ve yaşama amaçlıda rağbet görüyor. 2022 yılında Rusya ve Ukrayna vatandaşlarına konut satışı rekor kıracak" dedi.

Ukrayna ve Rusya arasında süren savaşla birlikte iki ülkenin vatandaşları, Türkiye’yi radarına aldı. Güvenli bölge olarak gördüğü Türkiye’ye yönelen Rus ve Ukraynalılar, ülkenin değişik noktalarında gayrimenkul arayışına girdi.

Gayrimenkul Uzmanı Murat Sarıkaya da Türkiye’deki gayrimenkul alımlarında Rusya’nın uzun yıllardır ilk 3 sırada yer alan ülkeler arasında olduğunu söyledi.

TÜRKİYE ARTIK TATİL AMAÇLI DEĞİL YATIRIM VE YAŞAMA AMAÇLIDA RAĞBET GÖRÜYOR

Lüks konut ve proje bazlı gayrimenkul satışları gerçekleştiren Sarıkaya, Rusya vatandaşlarına uygulanan yaptırımlardan dolayı artık sadece tatil amaçlı değil yatırım ve yaşama amaçlı da ülkemizin önemli ölçüde rağbet gördüğünü belirtti.

Antalya, Alanya, Marmaris ve Bodrum’a olan ilginin değiştiğini ifade eden Murat Sarıkaya, “Savaş nedeniyle Rusya’ya uygulanan sosyal, kültürel ve ekonomik tecritler Akdeniz Bölgesindeki tatil amaçlı konut satışlarının eksenini İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlere yönlendirecek. Rusya yatırımcıları, para transferi probleminin çözülmesi ile birikimlerini Türkiye’de gayrimenkule çevirecek” dedi.

“SAVAŞIN ARDINDAN ORTA GELİR GRUBU DA ÜLKEMİZE GÖÇ EDECEK”

Ukrayna vatandaşlarının ise güvenli yaşam ihtiyacı nedeniyle Türkiye’ye olan yönelimlerinin artacağının altını çizen Trend Turnkey Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, “Ukrayna’dan ülkemize ailesini gönderenler, savaşın devamında gelmesi beklenenler var. Mülteci olarak gelen kitlenin yanı sıra güvenli bir yerde yaşamak isteyen yatırımcıların radarında de yine Türkiye var. Ülkemizde yabancıların gayrimenkul yatırımlarına dayalı oturum izni ve ticari faaliyetlerini yürütebilme imkanları bulunuyor. Üst gelir grubu gayrimenkul yatırımcılarının Türkiye’ye yönelmesine katkı sağlayan bu durumun, savaşın ardından orta gelir grubunun da ülkemize göç etmesini etkileyeceğini öngörüyorum” şeklinde konuştu.

“Rusya ve Ukrayna vatandaşlarına konut satışı rekor kıracak”

Bu yıl Rusya ve Ukrayna vatandaşlarına konut satışının rekor kıracağını dile getiren Sarıkaya, son olarak şöyle devam etti:

“Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerine göre yabancılara yapılan konut satışları şubat ayında yıllık bazda yüzde 54,9 artış gösterdi. Yabancılara yapılan konut satışının gerçekleştiği ilk üç il İstanbul, Antalya ve Ankara olurken, İran, Irak yatırımcılarını Rusya Federasyonu vatandaşları takip etti.

İlandır