Antalya AEDAŞ çalışanları otizmli öğrencilerle buluştu

AEDAŞ çalışanları otizmli öğrencilerle buluştu

Paylaş
AEDAŞ çalışanları otizmli öğrencilerle buluştu

AEDAŞ çalışanları otizmli öğrencilerle buluştu

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ) Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu ile çalışanları, otistik bireylerin toplum içinde yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla otizm farkındalık ayına özel 'Farkındayız Yanınızdayız' etkinliği düzeledi.
AEDAŞ çalışanları otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla aşçılık eğitimi alan otistik öğrencilerle birlikte 'Farkındayız Yanınızdayız' etkinliğinde bir araya geldi. Bizim Otizm Köyü'nde gerçekleştirilen etkinlikte AEDAŞ Genel Müdürü Bahadır Müdüroğlu, MEB Otistik Bireyler Kurs Merkezi'nde aşçılık eğitimi alan otistik öğrencilerle sohbet etti. Müdüroğlu ile çalışanları, öğrencilerle kurabiye hazırladı. Otizme farkındalığın artırılması için gerçekleştirilen etkinlikte kurs merkezinin genel temizlik ve mutfak ekipman ihtiyaçlarının giderilmesi için katkı sağlandı.
Etkinlikte konuşan Müdüroğlu, 2.2 milyon aboneye hizmet sağladıkları Antalya, Burdur, Isparta'da sosyal sorumluluk projelerine verdikleri öneme vurgu yaptı. Müdüroğlu, “AEDAŞ olarak sadece faaliyet gösterdiğimiz alanlarda değil, kurumsal sosyal sorumluluk açısından da bölgemizde öncü olmayı hedefliyoruz. Otizm konusunda toplumsal farkındalık yaratılması için gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde Bizim Otizm Köyü öğrencileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduk. Etkinliğimize katılan ve otistik bireylerin iyi şartlarda eğitim görmeleri için katkı sağlayan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim" diye konuştu.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen Antalya Otistik Bireyler Spor Kulübü Derneği çatısı altında hizmete açılan Bizim Otizm Köyü'nde, otizmli gençler el sanatları, tarım, aşçılık, müzik ve beden eğitimi kurslarına katılabiliyor. Otistik Bireyler Kurs Merkezi özellikle zorunlu eğitimi tamamlayan 18 yaş üstü otistik gençlere eğitim imkanı sağlayarak onları topluma kazandırmayı amaçlıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı