Gündem Afetzedelerin 23 yıl gecikmeli ev sevinci

Afetzedelerin 23 yıl gecikmeli ev sevinci

Paylaş
Afetzedelerin 23 yıl gecikmeli ev sevinci

Artvin'in Murgul İlçesi'nde 1988 yılında meydana gelen heyelan ve yangında evlerini kaybeden aileler, TOKİ tarafından yaptırılan afet konutları sayesinde 23 yıl gecikmeli olarak evlerine kavuştu

Murgul İlçesi’nde yaptırılan konutların anahtar teslim törenine Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, Murgul Kaymakamı Bilal Özkan, Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Murgul Belediye Başkanı Mehmet Yıldırım ile afetzede aileler ve çok sayıda kişi katıldı.

Vali Mustafa Yemlihalıoğlu, törende yaptığı konuşmada çok geç kalan bir hizmeti gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi: "Devlet özür dilemez. Ama ben şunu ifade ediyorum. Devletin temsilcisi, bir ilin valisi olarak ben şahsım olarak özür diliyorum. Gecikmeden dolayı bir tek devleti kurumsal olarak suçlamak doğru değil. Geç kalmış olsak bile sizleri modern konutlara kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Yemlihalıoğlu, il genelinde 30 yıldan bu yana bekleyen afet konutları olduğunu da belirtirken, "Maddi gücümüz var ama proje, prosedür ve yer sıkıntısı olduğu için gecikmeler yaşanıyor. Borçka’da da 88 hak sahibine en kısa sürede konutlarını teslim edeceğiz" diye konuştu. AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise, 23 yıl sonra afetzedelerin haklarının yerine getirilmesinin, devlet adına bir özür dileme olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından 32 hak sahibi aileye evlerinin anahtarları protokol üyeleri tarafından teslim edildi ve konutlar gezildi.

Adem GÜNGÖR/MURGUL (Artvin), (DHA)