Dünya Afganistan'da ABD üssüne saldırı

Afganistan'da ABD üssüne saldırı

Paylaş
Afganistan'da ABD üssüne saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'in merkezinde, Amerikan Büyükelçiliği ve askeri üslerin bulunduğu bir bölgede Taliban militanları ardı ardına saldırı düzenledi. Saldırılarda bir polisin ve iki militanın öldüğü bildirildi

Afganistan'ın başkenti Kabil güne saldırılarla başladı. Başkentte, diplomatik temsilciliklerin bulunduğu bölge yakınlarında patlamalar meydana geldi.

Haberin Devamı

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sıddık Sıddıki, saldırı sırasında çıkan çatışmada bir polisin ve iki militanın öldüğünü açıkladı. Sözcü, çatışmaların devam ettiğini, 3-4 militanın direndiğini söyledi.

ABD ELÇİLİĞİ'NE ROKET

Kabil'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği ile ISAF karargahının bulunduğu bölgede ardı ardına meydana gelen patlamalarda, Amerikan elçiliğine roket atıldığını bildirdi. Afgan güvenlik güçleri Amerikan büyükelçiliği ve diğer diplomatik temsilciliklere giden yolları kapattı.

'HÜKÜMET BİNALARI HEDEF ALINDI'

Afgan yetkililer, intihar bombacılarının bölgede olabileceğini ancak durumun henüz kesinlik kazanmadığını söyledi. Saldırıları üstlenen Taliban, militanlarının hükümet binalarına saldırdığını duyurdu.

Haberin Devamı

ABD YİNE TALİBAN'IN HEDEFİNDE

Bölgede bulunan ABD Büyükelçiliği ve diğer diplomatik temsilciliklerin yakınındaki yolları koruma altına alan polis, son saldırının yakındaki Abdül Hak meydanında olduğunu açıkladı.

Polis yetkilisi Muhammed Zahir bugünkü saldırıların ardında bir intihar saldırısının olup olmadığının henüz anlaşılamadığını söyledi.

BBC'nin Kabil'deki muhabiri Quentin Sommerville, militanların çok yönlü bir saldırı düzenlendiği yolunda bilgiler geldiğini aktardı.