Spor Afrika Uluslar Kupası başlıyor

Afrika Uluslar Kupası başlıyor

Paylaş
Afrika Uluslar Kupası başlıyor

Bu yıl Ekvator Ginesi'nin evsahipliği yapacağı 30. Afrika Uluslar Kupası, yarın başlayacak.

Afrika kıtasının en önemli spor organizasyonları arasında yer alan Afrika Uluslar Kupası’nda 4 grupta 16 takım karşılaşacak.

Kupa maçları, yarın A Grubu’nda Bate Stadı’nda Ekvator Ginesi-Kongo ile Burkina Faso-Gabon maçlarıyla başlayacak. Turnuvanın finali 8 Şubat’ta oynanacak.

Kıtada binlerce insanın hayatını kaybetmesine yol açan Ebola virüsünün yayılma olasılığı gerekçesiyle Fas’ın evsahipliğinden çekilmesinin ardından Ekvator Ginesi’nin düzenleyeceği turnuvanın 7 şampiyonlukla en başarılı takımı Mısır, ülkede devam eden siyasi karışıklıklar nedeniyle kupada mücadele etmeyecek.

Son şampiyon Zambiya’nın başarısında önemli paya sahibi olan teknik direktör Herve Renard, bu kez Fildişi Sahilleri’nin başarısı için mücadele verecek. Son FIFA Dünya Kupası’nda gruplardan çıkarak futbolseverlerin beğenisini kazanan Cezayir, kıtanın önemli futbol ülkeleri Gana ve Kamerun da turnuvanın dikkati çeken takımları olacak.

Fenerbahçe’nin Senegalli golcüsü Moussa Sow, Galatasaray’ın defans oyuncusu Aurelien Chedjou, Trabzonspor’un forveti Yatabare de kupa boyunca ülkeleri için sahada olacak. Roma’nın Fildişi Sahilli yıldızı Gervinho, Manchester City’den Yaya Toure, Borussia Dortmund’un Gabonlu golcüsü Pierre-Emerick Aubameyang da turnuvada yer alacak futbolcular arasında bulunuyor.

Ekvator Ginesi’nin organizasyona evsahipliği yapmasının kasım ayında belli olması nedeniyle maçların oynanacağı Bata, Malabo, Mongomo ve Ebebiyin kentlerinde turnuva için inşa edilen tesisler nispeten daha sade olacak.

Maç programı TSİ şöyle:

17 Ocak Cumartesi: Ekvator Ginesi - Kongo (17.45), Burkina Faso - Gabon (20.45)
18 Ocak Pazar: Zambiya - Demokratik Kongo Cumhuriyeti (17.45), Tunus - Yeşil Burun Adaları (20.45)
19 Ocak Pazartesi: Gana - Senegal (17.45), Cezayir - Güney Afrika (20.45)
20 Ocak Salı: Fildişi Sahilleri - Gine (17.45) , Mali - Kamerun (20.45)
21 Ocak Çarşamba: Ekvator Ginesi - Burkina Faso (17.45) , Gabon - Kongo (20.45)
22 Ocak Perşembe: Zambiya - Tunus (17.45), Yeşil Burun Adaları - Demokratik Kongo Cumhuriyeti (20.45)
23 Ocak Cuma: Gana - Cezayir (17.45), Güney Afrika - Senegal (20.45)
24 Ocak Cumartesi: Fildişi Sahilleri - Mali (17.45), Kamerun - Gine (20.45)

AA

Haberin Devamı