Gündem Afrin'de 1 askerimiz şehit oldu

Afrin'de 1 askerimiz şehit oldu

Paylaş
Afrin'de 1 askerimiz şehit oldu

TSK'nın yaptığı son dakika açıklamasına göre; teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi soncu 1 askerin şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin bölgesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi soncu 1 askerin şehit olduğunu açıkladı. TSK açıklamasında şöyle denildi:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 15 Mart 2018 tarihinde Afrin bölgesinde icra edilen arama tarama faaliyetleri esnasında, el yapımı patlayıcının patlaması sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."


ŞEHİT HABERİ KAYSERİ'YE DÜŞTÜ


TSK tarafından Afrin’e yönelik düzenlenen zeytin dalı harekatında şehit olan Piyade Teğmen Muhammet Kır’ın (25) acı haberi ailesine verildi. Talas ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi Turgut Özal Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanda oturan şehidin ailesi, acı haberle yıkıldı.
Acı haberi alan şehidin yakınları da, apartmana geldi.



Şehidin oturduğu apartman Türk bayrakları ile donatılırken, bir ambulansta apartmanın önünde hazır bekletildi.

Öte yandan, Şehit Muhammet Kır’ın bekar olduğu ve görevli olduğu Zincidere Komando Tugayı’ndan Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak üzere Afrin’e gittiği öğrenildi.