Gündem Afyon'da 'Öcalan posteri' gerilimi

Afyon'da 'Öcalan posteri' gerilimi

Paylaş
Afyon'da 'Öcalan posteri' gerilimi

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde bir inşaata HDP bayrağı ve Abdullah Öcalan posteri asıldığı iddiaları üzerine bir grup inşaatı bastı

Sandıklı İlçesi’ndeki Hüdai Kaplıcaları’nda bir otel inşaatında çalışan işçilerin çatıya HDP bayrağı ve Abdullah Öcalan posteri astığı iddiaları üzerine toplanan yaklaşık 100 kişilik grup inşaatın bulunduğu bölgeye gitti. Saat 16.00 sıralarında inşaatın önünde toplanan grup İstiklal Marşı okuduktan sonra Türk bayrağı açtı, ardından da, ‘Ne mutlu Türk’üm diyene’ sloganları attı.

Haberin Devamı

BARAKALAR ÖNÜNDE ÖNLEM ALINDI

Bu sırada sayıları 200’ü bulan işçiler kaldıkları barakalara girerken, olay yerine çok sayıda jandarma ve polis ekibi yönlendirildi. Çevreden de takviye ekiplerin geldiği güvenlik güçleri, barakaların önünde önlem aldı, işçilerin dışarı çıkmasına, diğer grubun da barakalara yaklaşmasına izin vermedi.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI GELDİ

Olay yerine Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, Sandıklı Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çöl, MHP milletvekili adayı İsmail Elibol ve MHP İlçe Başkanı Mehmet Tuğrul da geldi. Dışarıda bekleyen grupla konuşan Kaymakam Arıcan, olayın iddia edildiği gibi olmadığını, Türk Bayrağı dışında inşaata başka bir bayrak asılamayacağını belirterek, grubun olay çıkarmadan dağılmasını istedi. İşçilerin ilçeyi terk etmesini isteyen grup, bir süre etkili olan yağmura rağmen bekleyişini sürdürdü.

Haberin Devamı

"AMACIMIZ EKMEK PARASI KAZANMAK"

İşçiler ise iddiaların asılsız olduğunu söylerken, inşaatı yaptıran firmanın alacaklarını ödememek için böyle bir söylenti çıkardığını açıkladılar. İnşaata hiçbir şekilde HDP ve Abdullah Öcalan posteri asmadıklarını kaydeden işçiler, amaçlarının ekmek parası kazanmak olduğunu söylediler.

TAHLİYE İÇİN OTOBÜSLER GETİRİLDİ

Güvenlik gerekçesiyle işçileri inşaattan tahliye etmek amacıyla bölgeye belediye ve otellere ait otobüsler getirtildi. Bölgede toplanan grup da gece yarısından itibaren dağılmaya başladı. Güvenlik güçlerinin bölgedeki bekleyişi sürüyor. Bu arada olayların olduğu sırada inşaatın çatısında Türk Bayrağı'nın dalgalandığı görüldü.

(Ahmet DAĞLI/SANDIKLI/DHA)