Dünya Afyon'daki patlamanın dünyadaki örnekleri

Afyon'daki patlamanın dünyadaki örnekleri

Paylaş
Afyon'daki patlamanın dünyadaki örnekleri

Türkiye'yi yasa boğan Afyonkarahisar'daki cephanelik patlaması akıllara geçtiğimiz yıl Kıbrıs Rum Kesimi ve İran'da meydana gelen askeri üs patlamalarını getirdi. Güney Kıbrıs'ta deprem etkisi yaratan patlamanın ardından Genelkurmay Başkanı'nın yanı sıra Savunma ve Dışişleri Bakanları istifa etmişti

Afyonkarahisar'daki patlamanın ardından açıklama yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun örnek verdiği gibi Pakistan ve Hindistan'daki askeri üslerde de geçmişte benzer patlamalar meydana geldi. Ancak dünya genelinde en ölümcül vakalar Güney Kıbrıs ve İran'da yaşandı.

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Zigi köyündeki Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde 11 Temmuz 2011’de mühimmat sandıklarının patlaması sonucu Donanma Komutanı dahil 13 kişi ölmüştü.

İnfilak eden patlayıcılar arasında 2008 yılında İran’dan Suriye’ye giderken Rum makamlar tarafından el koyulan barut dolu konteynırların da bulunması yetkililere yönelik tepkilerin artmasına neden olmuş, olayın ardından Genelkurmay Başkanı Petros Salikidis, Savunma Bakanı Kostas Papakostas ve Dışişleri Bakanı Markos Kiprianu istifa etmek zorunda kalmıştı.

Yapılan bağımsız soruşturma neticesinde Dimitris Hristofyas’ın da istifası istenmiş ancak Rum lider komisyonun yetkisini aştığını belirtip kitlesel protestolara rağmen görevini bırakmamıştı.

ÜSSÜN YAKINLARINDAKİ ENERJİ SANTRALİ DE KÜL OLMUŞTU

İran'ın başkenti Tahran'daki Devrim Muhafızları kışlasında 12 Kasım 2011 meydana gelen patlamada ise 17 asker hayatını kaybetmişti.

İranlı yetkililer, patlamadan başta Mossad olmak üzere yabancı istihbarat servislerini sorumlu tutmuştu.

Haberin Devamı

Hürriyet