Afyonkarahisar Afyonkarahisar'da 15 Temmuz etkinlikleri

Afyonkarahisar'da 15 Temmuz etkinlikleri

Paylaş
Afyonkarahisar'da 15 Temmuz etkinlikleri

Afyonkarahisar'da 15 Temmuz etkinlikleri

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYONKARAHİSAR'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Esma-ül Hüsna modernize hat sergisi açıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri hava ve polis şehitliği ziyaretiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma etkinliği, Kur'an-ı kerim tilavetiyle devam etti. Vali Mustafa Tutulmaz'ın da katıldığı etkinlikte şehit mezarlıkları ziyaret edilerek, karanfil bırakıldı. Anma etkinlikleri Taş Medrese'de devam etti.

Yaşar Yapıcı Nalcı tarafından 7 yılda modernize hat sanatıyla hazırlanan Esma-ül Hüsna tabloları beğeniye sunuldu. Sergiyi, Vali Mustafa Tutulmaz'ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban, il müdürler, STK temsilcileri ve vatandaşlar da gezdi.

Vali Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada, bugünü önemli bir gün olarak kabul ettiklerini belirtti. Vali Tutulmaz, "Demokrasi ve Milli Birlik günümüzü hem şehitlerimizi anma hem de bugünü değerlendirme, geleceğe bakış açısından yapılandırma adına önemli bir gün olarak kabul ediyoruz. Bu özel günde şehitlerimizi anıyoruz" dedi.

Sergi, 3 gün açık kalacak.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı