Afyonkarahisar Afyonkarahisar'da 2021 teması 'aile'

Afyonkarahisar'da 2021 teması 'aile'

Paylaş
Afyonkarahisar'da 2021 teması 'aile'

Afyonkarahisar'da 2021 teması 'aile'

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da 2021 yılında işlenecek 'Aile Yılı' projesinin tanıtımı yapıldı.

2020 yılında 'Sevgi Yılı'nın işlendiği Afyonkarahisar'da 2021 yılında işlenecek 'Aile Yılı' projesinin tanıtımı termal bir otelde yapıldı. Tanıtıma Vali Gökmen Çiçek, eski Orman ve Su İşleri Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Gökmen Çiçek, ailenin Türk toplumundaki önemine dikkati çekerek, ailenin Türk milletini diğer milletlerden ayıran en büyük özellik olduğunu ifade etti. Vali Çiçek, "Dışarıdan olan saldırılara rağmen ayakta kalmamızın en büyün nedeni aile kurumunun sağlam olması. Aile kurumumuz gevşerse, aile kurumumuzda zaaf olursa bizim bildiğimiz ve bu konuda sigorta konumunda olan Afyonkarahisar olamayız. Ben Vali olarak bu işin arkasında duracağım ve sürekli takipçisi olacağım. Kurumlarımız Allah rızası için her şeyiyle bu projeye sahip çıksın" dedi.

'AİLE VE ÇEVREYE BÜYÜK GÖREVLE DÜŞÜYOR'

Toplantıda konuşan Veysel Eroğlu, 2021 yılında gerçekleşmesini istedikleri 'Aile Yılı' projesi hakkında bilgiler verdi. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada ayakta kalması için muhakkak güçlü olması gerektiğini söyleyen Eroğlu, bunun aile yapısı ile devam edeceğini aktardı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2018- 2019 yılı evlenme ve boşanma verilerinden bahseden Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde boşanma oranlarının yüksek olduğuna değindi. Yine TÜİK verilerine göre Türkiye'de evlenme yaşının kadın ve erkeklerde yükseldiğini de aktaran Eroğlu, Türkiye'de evlenme yaşının kadınlarda 25'e, erkeklerde ise 28'e yükseldiğine belirtti. Bu durumun özellikle nüfusu olumsuz etkilediğini dile getiren Eroğlu, bu konuda özellikle aile ve çevreye büyük görevler düştüğüne işaret etti.

Proje çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kurumları başta olmak üzere diğer kurumların yapabileceği ortaklaşa çalışmalar konuşuldu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı