Afyonkarahisar Afyonkarahisar'ın UNESCO başarısı

Afyonkarahisar'ın UNESCO başarısı

Paylaş
Afyonkarahisar'ın UNESCO başarısı

Afyonkarahisar'ın UNESCO başarısı

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA) -UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Afyonkarahisar'ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na girmesi dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i tebrik etti.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e gönderdiği mesajda, işbirliği ve başarıyla yürütülen süreç sonunda Afyonkarahisar'ın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na girdiğini söyledi. Prof. Dr. Oğuz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'i gönderdiği tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağ'ı sürdürülebilir kentsel kalkınma için stratejik unsur yaratıcılığının belirlendiği şehirlerarasında uluslararası işbirliğini geliştirmek amacıyla 2004 yılında kurulmuştur. Edebiyat, film, müzik, zanaat ve halk sanatları, tasarım gastronomi ve medya sanatları olarak belirlenen yedi tema etrafında bir araya gelen şehirler bilgi ve deneyimlerini paylaşarak ilgili alanlarındaki kültür ve geleneklerinin devamlarını sağlamaktadır. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağ'ı başvuru sürecini UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile yakın işbirliği içinde yürütülen Başkanlığımızın hazırlamış olduğu başvuru dosyası değerlendirme süreçlerinden başarıyla geçildi. 31 Ekim 2019 tarihi itibariyle Afyonkarahisar, UNESCO Gastronomi Şehri olarak Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edilmiştir. Böylelikle Afyonkarahisar, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kütahya ve Kırşehir ile birlikte ülkemizin UNESCO yaratıcı şehirler Ağına dahil 6 şehirden biri olmuş. Milli Komisyonumuzca kurula işbirliği ve başarıyla yürütülen süreçler sonunda elde edilen bu sonuç dolayısıyla zatıâlinizi ve şahsınızda tüm Afyonkarahisar'ı kutlar, en derin saygılar sunarım."

Haberin Devamı