Spor Afyonspor Siirt İl Özel İdaresi Spor maçı canlı izle... Aspor canlı yayın

Afyonspor Siirt İl Özel İdaresi Spor maçı canlı izle... Aspor canlı yayın

Paylaş
Afyonspor Siirt İl Özel İdaresi Spor maçı canlı izle... Aspor canlı yayın

Ziraat Türkiye Kupası 3. turda Afyonspor kendi evinde Siirt İl Özel İdaresi'ni konuk ediyor. Maçın skoru heyecanla beklenirken taraftarlar mücadeleyi canlı izlemek için arayışa koyuldu. Afyonspor Siirt İl Özel İdaresi Spor maçı canlı izlemek içim aşağıdaki linke tıklayınız.

Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda bugün birbiriden heyecanlı maçlar oynandı ve oynanmaya da devam ediyor. Günün en farklı skoru şu ana kadar Amasyaspor - Konyaspor mücadelesinden geldi. Konyaspor rakibini 5-2'lik skorla geçti. Tek maçlı eleminasyon sisteminin geçerli olduğu kupada saat 17.00'de ise Afyonspor Siirt İl Özel İdaresi Spor maçı oynanacak.

Haberin Devamı

MAÇ NE ZAMAN?

Afyonspor Siirt İl Özel İdaresi Spor maçı bugün saat 17.00'de Zafer Stadı'nda oynanacak. Mücadeleyi Aspor canlı olarak ekrana getirecek.

ASPOR CANLI İZLE

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI HAKKINDAKİ BİLGİLER

Türkiye Kupası ya da sponsorluk anlaşmaları gereğince Ziraat Türkiye Kupası, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1962 yılından beri düzenlenen ulusal kupa organizasyonudur. 2014-15 sezonu itibarıyla statü değişikliğine gidildi.

1962-63 sezonundan bu yana aralıksız olarak düzenlenen organizasyonun ilk adı Türkiye Kupası'ydı. 1980-81 sezonundan 1992-93 sezonuna kadar Federasyon Kupası adını almış ancak 1992-93 sezonundan 2005-06 sezonuna kadar eski ismi olan Türkiye Kupası adıyla devam etmiştir. 2005-06 sezonundan itibaren ise Türkiye Kupası isminin önünde sponsor isimleri yer almaya başlamıştır. Kupa, 2005-06 sezonundan 2008-09 sezonu sonuna kadar Fortis Türkiye Kupası, 2009-10 sezonundan itibarense Ziraat Türkiye Kupası adını almıştır.

Haberin Devamı

Eski statüye çeyrek final maçlarına kadar tek maçlı eliminasyon sistemi, çeyrek ve yarı finallerde çift maçlı eliminasyon sistemi, finalde ise o sezon uygulanan sisteme göre tek ya da çift maç üzerinden oynanan final maçıyla şampiyon belirleniyordu. 2005-06 sezonu öncesi değiştirilen sistemle çeyrek finalden önce beşer takımlı dört grup oluşturuldu. Gruplardan önceki eleme aşaması yine tek maç üzerinden oynandı. Bu gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finale yükselmeyi başarırlarken çeyrek ve yarı finalde çift maç üzerinden, finalde ise tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanan maçla şampiyon belirlenmeye başlandı. 2011-12 sezonununda yapılan statü değişiklikliğiyle grup sistemi kaldırılarak eskiye dönülmüş oldu.[4] Buna göre kupanın tümü tek maç üzerinden oynanarak, dört eleme turundan oluşan eleme aşaması ve çeyrek final, yarı final ile finalden oluşan final aşaması mücadeleleri sonucu sahibini bulması kararlaştırılmıştı.[5].Ancak 2012-13 sezonunda statü tekrar değiştirildi ve ülke genelindeki bütün liglerde bulunan takımların katılımıyla öncelikle tek elemeli maçlar oynanacak ve 5.turun sonunda dört takımlı iki grup oluşturulup bu grup maçları sonucunda ilk iki sırayı alan takımlar yarı finale yükselecek ve A Grubu'nda 1. sırayı alan takımla, B Grubu'nda 2. sırayı alan takım arasında, B Grubu'nda 1. sırayı alan takımla, A Grubu'nda 2. sırayı alan takım arasında çift maç eleme usulüne göre oynanacaktır. Final müsabakası, yarı finalde tur atlayan iki takım arasında TFF tarafından belirlenecek olan tarafsız sahada, tek maç eleme usulüyle oynanacaktır.

Haberin Devamı