Türkiye (Son Dakika) Ağabeyin şikayeti kardeşinin evini yıktırdı

Ağabeyin şikayeti kardeşinin evini yıktırdı

Paylaş
Ağabeyin şikayeti kardeşinin evini yıktırdı

Kızılelma köyünde babasından kalma müşterek araziye 8 yıl önce ev yapan kişinin iki katlı binası, ağabeyinin şikayet dilekçesi üzerine ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldı

Bartın’da Aydınlar Mahallesi’nde evli ve 2 çocuk babası Adnan Akgüneş (50), babasından kalan ve 5 kardeşin müşterek kullandığı araziye 2004 yılında iki katlı ev inşa etti. Bir süre önce Akgüneş’in ağabeyi, kardeşinin müşterek arazileri üzerine kendisinin rızasını almadan kaçak ev inşa ettiği iddiasıyla İl Özel İdare Müdürlüğüne dilekçeyle başvurdu.

Haberin Devamı

Ağabeyin şikayetini değerlendiren İl Özel İdaresi İl Encümeni evin yıkılmasına karar vererek, Akgüneş’e binayı boşaltması tebliğinde bulundu. Bunun üzerine evini boşaltan Akgüneş, ailesiyle birlikte yaşamak için araziye çadır kurdu. Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı köyde, 2 katlı bina İl Özel İdaresine ait iş makinelerince yıkıldı. Adnan Akgüneş ve ailesi ağlayarak çalışmaları izledi.

Akgüneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, evin temelini 1998’de attığını belirterek, "Ağabeyimle aramda çeşitli nedenlerle küskünlük oluştu. Bunun üzerine beni şikayet etti. Bundan sonra çadırda kalacağız, yapacak bir şey yok" dedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış da binanın iskan ruhsatının olmadığını belirterek, "Bina kaçak yapılmış. Şikayet ağabeyden değil de başkasından da gelseydi ya da tarafımızdan tespit edilseydi yıkım yine yapılacaktı" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA