Gündem Ağabeyini hayata bağladı

Ağabeyini hayata bağladı

Paylaş
Ağabeyini hayata bağladı

Samsun'un Bafra İlçesi'nde 7 yaşındaki Umut Erdal'ın yürüme engelli ağabeyi 12 yaşındaki Cengizhan Erdal'a akülü araç alınabilmesi için pet şişe kapağı topladığını öğrenen Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, "Pet şişe kapağına gerek duymadan Cengizhan'a akülü arabasını biz gönderdik" dedi

Bafra’nın Merkez İlköğretim Okulu 1/A öğrencisi Umut Erdal, doğuştan felçli olan ve tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren ağabeyi Cengizhan Erdal için yaklaşık 2 bin 500 TL değerindeki akülü tekerlekli sandalyeye kavuşabilmesi için pet şişe kapağı biriktirmeye başladı. Umut’un ağabeyi için kapak biriktirdiğini öğrenen okuldaki arkadaşları ve öğretmenleri de harekete geçti. Herkes seferber olarak akülü araba için pet şişe kapağı biriktirmeye başladı. Umut Erdal’ın ağabeyi için verdiği bu mücadele yurdun dört bir yanına da yayıldı.

Herkes biriktirdiği kapağı Erdal ailesine göndermeye başladı. Bu kampanyanın geniş yankı bulması üzerine Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’de bu duruma kayıtsız kalmayarak yardım elini uzattı. Dernek Başkanı Ramazan Baş’ın talimatı ile Samsun’un Bafra İlçesi’nde oturan Cengizhan Erdal’a akülü araba gönderildi. Baş, "Samsun’un Bafra İlçesi’ndeki Umut Erdal’ın ağabeyi Cengizhan için kapak biriktirdiğini duyunca harekete geçtik. Bir akülü sandalye alıp bu çocuğumuza gönderdik. Muhtemelen yarın eline geçer. Ailenin bize herhangi bir başvurusu olmadı.

Aileyle temasa geçip evraklarını istedik. Yarından itibaren Cengizhan Erdal’ın da artık bir akülü arabası olacak" dedi. ’Altı üstü bir kapak’ kampanyasının iki ay önce başladığını ifade eden Ramazan Baş, "Maddi durumu yetersiz olan sağlık raporu ile bize başvuran engellilere sandalye almak için böyle bir çalışma yürüttük. Bu kampanyaya engelli olan olmayan bütün vatandaşlarımız katıldı. 2 bin 400 TL değerinde olan akülü araba için 1600 kilo, 300 lira değerindeki manuel sandalye için ise 250 kilo kapak toplanması gerekiyor.

Ancak biz bu kapakların hepsini ailelerin tek başına toplamasını istemiyoruz. Tüm Türkiye’den gönderilen kapaklar merkezimizde toplanıyor. Daha sonra biz bu kapakları bir geri dönüşüm firmasına veriyoruz. Onlarda bu kampanya ile ilgili açtığımız banka hesabına parayı yatırıyor. Biz de para biriktikçe talep doğrultusunda sandalye alımını gerçekleştiriyoruz. 2 ay içinde 10 ton kapak toplandı. Bu kapaklarla 4 akülü, 16 adet de manuel sandalye alıp ihtiyaç sahiplerine verdik" dedi.

Bir akaryakıt istasyonunda sigortalı olarak çalışan 4 çocuk babası İsmail Erdal, "Umut, Cengizhan, Sedanur (16) ve Kevser (11) isimli 4 çocuğum var. Cengizhan doğuştan felçli. Ayakları tutmuyor. Bu nedenle de tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyor. Ben sigortalı bir işte çalıştığım için devlet, sosyal yardımlaşma vakfından akülü araba vermiyor. Değeri yaklaşık 2 bin 500 TL olan akülü arabayı almaya da gücüm yetmiyor" dedi. Oğlu Umut’un ağabeyi için pet şişe kapağı biriktirdiğinden haberi olmadığını söyleyen baba İsmail Erdal, "Benim haberim yoktu. Daha sonradan öğrendim. Ayrıca Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği de oğlumun bu mücadelesini görünce bize akülü araba gönderdi. Kendilerine de teşekkür ediyorum" dedi.

BAFRA (Samsun), (DHA)