Gündem Ağaç kesen müteahhide 42 bin TL ceza

Ağaç kesen müteahhide 42 bin TL ceza

Paylaş
Ağaç kesen müteahhide 42 bin TL ceza

Apartmanın çevre düzenlemesini yapmak için cadde üzerindeki kaldırımda bulunan 14 ağacı iş makinesiyle söküp çöpe attı!

Edirne'de inşa ettirdiği apartmanın çevre düzenlemesini yapmak için cadde üzerindeki kaldırımda bulunan 14 ağacı iş makinesiyle söktüren müteahhit ile mahalle halkı arasında gerginlik yaşandı.

AĞAÇ BAŞINA 3 BİN TL

Şikayet üzerine olay yerine gelen polis ve zabıta, müteahhit hakkında zabıt tutarken, Edirne Belediyesi de sökülen ağaç başına 3 bin TL ceza keserek müteahhit hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Edirne Fatih Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi üzerindeki arsasına lüks konutlardan oluşan bir apartman inşa eden müteahhit Mehmet İlktan, çevre düzenlemesi yapmak ve yaptığın inşaatın önündeki işyerlerinin önünü kapattığı için kaldırımlarda bulunan ağaçları sökmek için belediyeye dilekçe ile başvurdu.

Dilekçeye verilecek cevabı beklemeden iş makinelerini inşaat alanına gönderen İlktan, akşam saatlerinde yaşları 12 ila 20 arasında değişen 14 ağacı köklerinden söktürdü. Çalışmaları gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve zabıta, tutanak tuttu. Vatandaşlardan bazıları da karakola giderek şikayetçi oldu.

İŞ MAKİNELERİNE SOĞANLA SALDIRDI

Ağaçların sökülmesine mahalle halkı büyük tepki gösterdi. İnşa edilen apartmanın yanındaki lojmanlarda oturan 40 yaşındaki Esnaf Mustafa Özcan, ağaçların katledilmesine üzüldüğünü söyledi. 20 yıllık emeğin geri getirilemeyeceğini belirten Özcan, "Buna verilecek en büyük tepki neyse onu vermeye çalıştık. Ağaçların söküldüğünü görünce evimin balkonundaki kuru bakliyat sepetinin içindeki soğanları atarak tepki gösterdim gitmeleri için. Hiç kimse parasına ve nüfuzuna güvenmesin. 20 yılı bize geri versinler" dedi.

Haberin Devamı

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün tuttuğu zabıt, belediye encümen toplantısında değerlendirmeye alındı. Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün yaptığı incelemenin ardından sökülen ağaçların 6 adet begonya, 4 adet katalpa, 2 adet çınar yapraklı akçaağaç ile birer adet dişbudak ve ıhlamur olduğu tespit edildi. Sökülen ağaçların her biri için müteahhit Mustafa İlktan'a 3 bin TL idari para cezası kesildi.

BELEDİYE SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yaşanın olayın hoş olmadığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hakan İnci, "Bu arkadaşa teşekkür belgesi ve madalya vereceğiz cesaretinden dolayı. Yaşları 20 ila 10 arasında değişen 14 adet ağaç kepçelerle sökülmüş. Kaldırımlara da zarar verilmiş. Orayı daha da güzelleştirmek maksadıyla yaptıklarını söylüyorlar ama bunların hiçbir geçerliliği yok bizim açımızdan. Müteahhit kaldırıma verdiği zararı karşılayacak. Aynı cins, yaş ve nitelikteki ağaçları yerlerine tekrar dikecekö dedi.

Haberin Devamı

Gökhan BALCI / EDİRNE, DHA