Türkiye (Son Dakika) Ağaçta asılı bulunan Arda Yurtseven'in ölümünde dikkat çeken çanta detayı!

Ağaçta asılı bulunan Arda Yurtseven'in ölümünde dikkat çeken çanta detayı!

Paylaş
Ağaçta asılı bulunan Arda Yurtseven'in ölümünde dikkat çeken çanta detayı!

İstanbul'da ortadan kaybolduktan sonra Aydos Ormanı'nda ağaçta asılı bulunan Arda Yurtseven'in ölümüyle ilgili 'Mavi Balina' oyunu iddiası ortaya atılmıştı. Arda'nın ölümüyle ilgili açıklama yapan dayı Ali Kaya, olay yerinde bulunan çantaya dikkat çekti. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika: Arda Yurtseven, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da sırra kadem bastı. Bunun üzerine ekipler arama çalışması başlattı. Aydos Ormanı'nda asılı bulunan gencin, 'Mavi Balina' oyunu sebebiyle öldüğüne dair iddialar ortaya atıldı. Arda Yurtseven'in dayısı Ali Kaya ise bu konuyla ilgili Sabah.com.tr'ye açıklamalar yaptı. Arda'nın yanında bulunan çantadan da bahseden Kaya, şu ifadeleri kullandı. İşte son dakika haberinin detayları

Haberin Devamı

BİSİKLETİNE RASTLANDI

Son dakika: İstanbul Kartal'da yaşayan16 yaşındaki Arda Yurtseven geçtiğimiz pazartesi günü bisikletiyle evden ayrıldı. Bir daha da kendisinden haber alınamadı. Ailesi, polise giderek kayıp başvurusu yaptı. Ekipler Arda Yurtseven'i bulmak için düğmeye bastı. Kayıp gencin cep telefonu sinyalinin, Aydos Ormanı'ndan geldiği anlaşıldı. Bunun üzerine ormanlık alanda çalışma başlatıldı. Arama sırasında Yurtseven'in bisikletine rastlandı.

ARDA AĞAÇTA ASILI BULUNDU

Aramalar sürerken Arda Yurtseven'in cesedi bir ağaçta asılı halde bulundu. Ekiplerin incelemelerinin ardından 16 yaşındaki Arda Yurtseven'in cansız bedeni Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

MAVİ BALİNA İDDİASI!

Haberin Devamı

Talihsiz gencin ölümünün ardından ise Mavi Balina oyunu oynadığına dair iddialar ortaya atıldı. Arda Yurtseven'in dayısı Ali Kaya ise Mavi Balina iddiaları üzerine sabah.com.tr'ye açıklamalar yaptı.

"EVDEYKEN OYUN OYNAMA DURUMU YOKTU"

Arda Yurtseven'in dayısı Ali Kaya, "Sosyal medyada öyle söyleniyor biz de oradan duyuyoruz. Henüz araştırma sonuçları elimize geçmedi. Elimizde öyle bir kanıt yok. Evdeyken oyun oynama gibi bir durumu yoktu. Öyle bir şey var mı yok mu bilemiyoruz" ifadelerini kullandı.

'CİNAYET ŞÜPHESİ VAR MI?'

Arda Yurtseven'in dayısı Kaya, "Cinayet şüpheniz var mı" sorusuna da 'Hayır yok' yanıtını verdi. Kaya, "Evden ayrılmadan önce ailesine bir not bırak mı?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Emniyet, yanındaki çantasına el koydu. Çantanın içindekiler araştırılacak. Bir not var mı yok mu bilemiyoruz…"

'ÇOK DURDUNGU'

Kaya, ayrıca talihsiz gencin son dönemlerde oldukça durgun olduğunu da sözlerine ekledi.

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR?

Bu oyuna bir şekilde katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor. 50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.

50. günün sonunda da kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor. Oyunun adıyla ilgili ortaya atılan bir başka iddia da zaman zaman balinaların açıklanamaz şekilde karaya vurup intihar eden hayvanlar olması.

Haberin Devamı

Oyunun hızla yayılmış olmasında sosyal medya önemli rol oynuyor. Özellikle 10-14 yaş arasındaki gençler hedef alınıyor. Bu oyunu düzenleyenler, belli etiketler kullanarak ya da sıkça ziyaret edilen gruplara mesaj atarak gençleri oyuna dahil etmeye çalışıyor. Bu oyun, Rusya'da ilk kez araştırmacı bir gazetecinin 12 yaşındaki bir kız çocuğunun intiharının ardından yaptığı araştırma sonucunda ortaya çıkarıldı.

Rusya'da 2016 yılında Nisan ve Kasım ayları arasında 130'dan fazla çocuk intihar etti.