Gündem Ağca askerlik yapmayacak!

Ağca askerlik yapmayacak!

Paylaş
Ağca askerlik yapmayacak!

30 yıllık cezaevi hayatı bu sabah sona eren 52 yaşındaki Mehmet Ali Ağca askerlikten muaf oldu

Ankara Sincan Cezaevi'nde cezasını tamamlayan Mehmet Ali Ağca, bugün saat 08.50'de tahliye işlemlerinin tamamlanması ardından 3 dakika sonra cezaevinden çıktı.

SİLAH TUTMAK İNANCINA TERSMİŞ!

Gazeteci-yazar Abdi İpekçi'yi öldüren, Vatikan'da Papa 2. Jean Paul'a suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca'nın 30 yıllık cezaevi hayatı bu sabah sona erdi. Ağca, askerlik işlemleri nedeniyle, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA’nın) Ruh ve Sinir Hastalıkları Kliniği’ne götürüldü.

Muayene için Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) gönderilen Ağca'ya 'askerliğe elverişli değil' raporu verildi. Cezaevinden günlük spor kıyafetlerle çıkan Ağca, GATA'da takım elbiseli ve kravatlı görüntülendi.

AĞCA NEDEN HEP MAVİ GİYİYOR?

Ağca, basın karşısına sürekli olarak 'özgürlüğün rengi' dediği mavi giysilerle çıkıyor. Özgür kaldığı gün de bu mesajı vermekten geri kalmadı... Ağca, hapishaneden çıkışında mavi kazakla görüntülendi. Ardından da GATA'da mavi gömleğin üzerine lacivert ceket ve kravatıyla dikkat çekti.

AKRABALARININ EVİNDE SESSİZLİK HAKİM

Ağca'nın Malatya'daki akrabalarının evinde ise sessizlik hakim.Basın mensuplarının görüntü almalarına izin vermeyen Ağca'nın akrabaları kamerala konuşmaktan da kaçındı. Çukurdere Mahallesi'nde bulunan Mehmet Ali Ağca'nın teyzesi Kadriye Esen'in evinde bir hareketlilik yaşanmazken basın mensuplarının görüntü almasınada izin verilmiyor.perdelerin çekildiği evde sessizlik hüküm sürüyor.

DAVUL ZURNA EŞLİĞİNDE KONVOY

Hapishane çıkışında, kampus çevresindeki yol üzerinde bekleyen ve Ağca’nın kardeşi Adnan Ağca’nın da aralarında bulunduğu grup, konvoyun geçişi sırasında davul ve zurna eşliğinde sevinç gösterilerinde bulundu. Grup, Ağca’nın da içinde bulunduğu aracı konvoy halinde takip etti.

'ANTİSOSYAL KİŞİLİK BOZUKLUĞU' İDDİASI

Avukatı, 52 yaşındaki Ağca'nın, "antisosyal kişilik bozukluğu" raporu olduğu için askerlik yapamayacağını söylüyordu. Ankara'da bir-iki gün geçireceği belirtilen Ağca'nın, kimliği açıklanmayan bir tanıdığının İstanbul'da kiraladığı, güvenlik nedeniyle yeri saklı tutulan villaya yerleşeceği öne sürüldü.

HOLLYWOOD’DAN TEKLİF GELDİ

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Yılmaz Aboşoğlu, “Ağca'nın 8 milyon dolarlık bir teklif aldığı, ayrıca Hollywood’dan teklifler geldiği” yönündeki soru üzerine, “Hollywood'dan teklif geldiği doğrudur. Hiçbir firmayla, gazeteyle, yerle şu ana kadar anlaşma yapılmadı” dedi.

Aboşoğlu, “Ağca'nın evlenip evlenmeyeceği” sorusuna, “Önce özgürlüğün tadını çıkarsın, onlar yanlış haberler. Şu aşamada böyle bir şey söz konusu değil” yanıtını verdi.

Mehmet Ali Ağca'nın, askerliğe elverişli olmadığına ilişkin 2006’da GATA’dan aldığı rapor, Milli Savunma Bakanlığı’nca onaylanmadığı için, Gülhane Askeri Tıp Akadimesi’nde kontrolden geçecek. Ağca’nın avukatı Hacı Ali Özhan, müvekkilinin ikinci kez sağlık kontrolünden geçirilmesi kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Özhan, bürosunda düzenlediği basın toplantısında, müvekkilinin, dünya kamuoyunun gündeminde yer aldığını ve 2006’dakine benzer bir krizin, Türkiye’deki hukuki işleyişin sorgulanmasına yol açacağını belirtti. Ağca’nın kamu hizmetinden kaçma düşüncesinde olmadığını söyleyen Özhan, “Dinsel inançları ve felsefi değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle eline silah alamayacağını belirtti” dedi.

AĞCA'DAN İNCİLER

Avukat Gökay Gültekin, gazetecilere Mehmet Ali Ağca tarafından yazıldığını söylediği İngilizce bir metni dağıttı.

''Sonsuz güç sahibi Allah'ın adıyla Tanrının ilahi mesajını ilan ediyorum'' diye başlayan metinde şu ifadeler yer aldı:

''Madde 1: Tanrı sonsuza dek tek ve benzersizdir. Tanrı sonsuza dek bütündür. Teslis (Üçleme) diye bir şey yoktur.

Maadde 2: Ben Tanrı değilim. Ben Tanrı'nın oğlu değilim. Ben ebedi Mesihim, yani ete kemiğe bürünmüş ve yeniden doğmuş aynı ilahi söz. Ben tüm evrende Tanrı'nın ebedi yüksek hizmetkarıyım. Teslis (Üçleme) diye bir şey yoktur.

Madde3: Ve Kutsal Ruh (Ruhül Kudüs) Tanrı'nın yarattığı bir melekten başka bir şey değildir. Teslis diye bir şey yoktur.

Madde 4: Dünyanın sonunun geldiğini ilan ediyorum. Tüm dünya bu yüzyıl içinde yok olacak. Her bir insan bu yüzyıl içinde ölecek.

Madde 5: İncil hata ile doludur. Mükemmel İncil'i ben yazacağım.

Ebedi Mesih Mehmet Ali Ağca''

Avukat ültekin, ayrıca Ağca ve Papa 2. Jean Paul'un birlikte çekilmiş bir fotoğrafını kapağına taşıyan Times dergisinde çıkan bir makalenin fotokopisini de basın mensuplarına dağıttı.

İPEKÇİ SUİKASTINI İTİRAF ETMİŞTİ

Terörist Ağca, İpekçi cinayetinden sonra, 25 Haziran 1979’da bir kahvede yakalanmış, olay yerinde yaptırılan tatbikatta, işlediği cinayeti ayrıntılarıyla anlatmıştı. Duruşmasının, katıldığı son celsesinde “Gelecek celsede her şeyi söyleyeceğim” dedikten sonra, tutuklu bulunduğu cezaevinden kaçan Ağca, firarından sonra Milliyet Gazetesi’ne ‘Papa’yı vurmak için kaçtığını anlatan’ bir mektup göndermişti.

AVUKATLARINA BASIN TOPLANTISI DÜZENLETTİ

Ağca’nın avukatları olduğunu belirten Gökay Çağlaralp Gültekin ve Yılmaz Aboşoğlu, 13 Ocak Çarşamba günü, müvekkillerinin isteği üzerine bir basın toplantısı düzenlemiş, Ağca’nın, ‘terörizme’ ilişkin bazı değerlendirmelerinin yer aldığı mektup ile basın toplantısının nerede, ne zaman düzenlenmesi gerektiğini belirten bilgi notunu basın mensuplarına göstermişlerdi.

AÇIK MEKTUP

İngilizce yazılan, open letter (açık mektup) diye başlayan ve imzasız olan 2 sayfalık mektupta Ağca, şunları kaydediyor:

“Bazı gazeteciler bana şöyle sorular soruyor: 13 Kasım 1979’da Kremlin’e ait dokümanlarda Kremlin’in Polonyalı Papa’yı öldürmeye karar verdiği yer alıyor. ‘Ve sen Ali Ağca. Hapisten 25 Kasım 1979’da kaçtın. Bu iki olay arasında mantıksal bir neden ve sonuç ilişkisi var mı? Ve Kremlin, Papa’ya düzenlenen suikast girişimi için komünist Bulgar hükümetini kullandı mı? Ve Emanuela Orlandi’yi kim kaçırdı?’ Bütün bu soruları önümüzdeki haftalarda yanıtlayacağım.”

Bu arada, tahliye olduktan sonra görüşmek için Vatikan'a bir mektup da gönderen Ağca’ya herhangi bir cevabın gelmediği öğrenildi.

3