Gündem Ağrı'da çatışma: 2 asker şehit, 3 asker yaralı

Ağrı'da çatışma: 2 asker şehit, 3 asker yaralı

Paylaş
Ağrı'da çatışma: 2 asker şehit, 3 asker yaralı

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı

Doğubayazıt ilçesi Ağrı Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince devam eden operasyonlarda terör örgütü PKK ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 4 asker yaralandı, 1 teröristte etkisiz hale getirildi.

Ambulanslar ilçe hastanesine kaldırılan askerden biri olan Uzman Çavuş Polat Baş tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Hamza Dursun Pampal´ın acı haberi Yozgat´ta bulunan baba ocağına ulaştı.


Uzman Çavuş Hamza Dursun Pampal


ŞEHİT ATEŞİ SAKARYA'YA DÜŞTÜ


Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde jandarma timlerince Ağrı Dağı bölgesindeki kırsal kesimde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyon kapsamında bir grup terörist ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışma sonrasında Uzman Çavuş Baş ağır yaralandı.



Baş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit düştü. Şehit Baş’ın Karasu ilçesi Kuzuluk Mahallesi’ndeki oturan ailesine acı haber askeri yetkililerce verildi. Şehidin evinin önünde önlem amaçlı ambulans bekletilirken, baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

Öte yandan şehit Baş’ın 4 kardeş olduğu öğrenildi.


ŞEHİT ATEŞİ YOZGAT'A DÜŞTÜ


Saat 12.30 sıralarında, Ağrı´nın Doğubayazıt ilçesi Mekelik kırsalında, PKK’lı teröristle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Doğubayazıt Devlet Hastanesi’nde akşam saatlerinde şehit olan Uzman Çavuş Hamza Dursun Pamp'ın (28) şehadet haberi Sarıkaya Kaymakamı Yasin Özcan ve askeri yetkililer tarafından şehit babası Mehmet ve annesi Satı Pampal´a sağlık görevlileri nezaretinde verildi. Şehit evine Türk bayrakları asıldı.

Evli olan ve 2 yaşında Elif isimli kız çocuğu bulunan şehidin Patnos ilçesinde ikamet ettiği, eşi Merve Pampal´ın, şehadet haberini burada aldığı öğrenildi.

Şehit asker yarın havayoluyla Kayseri´ye, oradan da karayoluyla Yozgat´ın Sarıkaya ilçesine getirilecek. Şehit Hamza Dursun Pampal için Sarıkaya ilçesinde öğle vakti tören düzenlenecek. Kılınacak cenaze namazının ardından şehit uzman çavuş Pampal, Küçük Çalağıl köyünde toprağa verilecek.