Gündem Ağrı'da şehit olan Uzman Çavuş'un adı belli oldu

Ağrı'da şehit olan Uzman Çavuş'un adı belli oldu

Paylaş
Ağrı'da şehit olan Uzman Çavuş'un adı belli oldu

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Geçidi'nde çıkan PKK'lılarla çatışmada şehit olan uzman çavuşun adının Muhammet Oruç olduğu belirtildi

Olay, bugün saat 11.30 sularında Doğubayazıt ilçesi Çetenli köyü Somkaya mevkiinde meydana geldi. Bir grup PKK mensupları yoldan geçen araçların önü kesip ateşe verildiği bilgisinin alınması üzerine müdahale etmek üzere olay yerine giden Patnos Komando Alayı’na bağlı TİM’e ateş açılması sonucu şehit olan uzman çavuşun adı Muhammet Oruç olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ELAZIĞ DOĞUMLU ADANA'DA YAŞIYOR

Elazığ doğumlu Muhammet Oruç'un ailesinin Adana Yüreğir’de yaşadığı öğrenildi. Şehit Uzman Onbaşı Oruç’un cenazesinin helikopterle Erzurum Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği bildirildi.

ŞEHİT UZMAN'DAN AHMET KAYALI PAYLAŞIMLAR

Şehit uzman Çavuş'un Facebook hesabındaki paylaşımları ise dikkat çekti. Başta Müslüm Gürses, Azer Bülbül, Yıldız Tilbe gibi sanatçıların şarkılarını ve sözlerini paylaşan Oruç, Ahmet Kaya'nın Kürt sorunuyla ilgili bir sözünü de sayfasında paylaşmış. Ahmet Kaya'nın resminin üzerine yazılan 'Batıdan doğuya gelince turist, doğudan batıya gidince terörist olan bir ülkedeyiz' ifadelerini paylaşan Muhammet Oruç sık sık memleketi Adana ve Galatasaray hayranlığını dile getirmiş.

Haberin Devamı

BABA EVİNDE YAS VAR

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yol keserek araçları ateşe veren teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Muhammet Oruç’un (23) Adana’daki baba evinde yas var. Acı haberin şehit Oruç’un merkez Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’ndeki baba evine iletilmesi üzerine baba Ahmet ve anne Ayşe Oruç sinir krizi geçirdi.

Fenalaşan baba Oruç’a sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Öte yandan şehidin baba evine ve bulunduğu sokağın çeşitli yerlerine çok sayıda Türk bayrağı asıldı. Acı haberi öğrenen Oruç ailesinin akrabaları ve komşuları eve gelerek aileyi teselli etmeye çalıştı, başsağlığı diledi. Bekar olduğu öğrenilen şehidin cenazesi yarın Merkez Sabancı Camisi’nde kılınacak namazın ardından defnedilecek.