Eğitim - Kariyer AGÜ ile İTÜ KKTC iş birliği yaptı

AGÜ ile İTÜ KKTC iş birliği yaptı

Paylaş
AGÜ ile İTÜ KKTC iş birliği yaptı

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), eğitim ve öğretimin tüm alanlarında karşılıklı iş birliğini geliştirmek ve desteklemek amacıyla eğitsel, bilimsel ve yönetsel tüm konularda iş birliği yapacak

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu, imzaladıkları iş birliği protokolü ile ilerleyen zaman içinde gerek akademisyen ve öğrenci değişimi yapabileceklerini söyledi.

Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu yapılan anlaşmanın birçok ortak sorunu beraber çözebilmek için güç birliği yapabilmelerine ve en önemlisi eğitim ve araştırmada ortak projeler yürütebilmek için bir fırsat olduğunu kaydetti.

'KONSORSİYUM OLUŞTURMAK İSTİYORUZ'

Ulusal üniversitelerde sinerji oluşturmaktan yana olduklarını belirten İTÜ KKTC Rektörü Prof.Dr. Ercan Kahya da bu iş birliğinin her iki üniversiteden daha çok Kıbrıs ve Kayseri için faydalı olmasını dilediklerini ifade etti. Prof.Dr. Kahya, KKTC Sanayi ve Ticaret Odaları ile Kayseri Sanayi ve Ticaret Odalarını bir yerde toplamak istediklerini de belirterek üniversitelerle beraber bir konsorsiyum oluşturmak istediklerini söyledi.

Daha sonra AGÜ Rektörü Prof.Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Ercan Kahya, hazırlanan protokolü imzaladı.

Haberin Devamı