Yaşam Ağustos ayının en iyi telefonları

Ağustos ayının en iyi telefonları

Paylaş
Ağustos ayının en iyi telefonları

Yeni nesil telefonlar birer birer ortaya çıkarken Ağustos ayının en popüler telefonlarını sizler için derledik

Akıllı telefonlar sosyal medyayı kullanma hızımıza doğru orantılı olarak hayatımızda her geçen gün daha büyük büyük bir yer kaplamaya başladı. Çoğu kullanıcının akıllı telefonlarıyla aynı şeyleri yaptığı bir ortamda telefonlara 2499 TL ve üzeri ücretler verilmesinin doğallaştığı bir duruma doğru hızla gitmekteyiz. Akıllı telefonunun varlık göstergesi olmasının sorumlusu ise sanırız yine üreticiler oluyor.

Haberin Devamı

Ağustos ayı itibariyle yeni nesil telefonlar piyasaya giriş yaptılar. Dilerseniz Ağustos ayının en iyi telefonlarına şöyle bir göz atalım.

OnePlus 2

Oppo iştiraki bir firma olan OnePlus geçtiğimiz yıl pazara sunduğu OnePlus One modeliyle efsaneleşti ve Android ekosisteminin şehir efsanesi haline dönüştü. Bırakın sahip olmayı canlı bir OnePlus One görmek bile çoğu kişi için ciddi bir statü göstergesiydi.

Firma bu ay itibariyle yeni telefonu OnePlus 2‘yi tanıttı ve ön sipariş almaya başladı bile. Bir hafta içinde 2 milyon adet ön sipariş almayı başaran OnePlus 2 sanırız bu yılın da amiral gemisi katili olacak.

OnePlus 2, 5,5 inç Full HD ekrana, yeni nesil Snapdragon 810 (14 nanometre üretim süreci), 4GB DDR4 RAM ve 13 megapiksel (Sony IMX28RS)sensöre sahip. OnePlus 2’de 3300 mAh pil gücü bulunuyor.

Haberin Devamı

Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+

Samsung yeni nesil akıllı telefonlarını geçtiğimiz gün yaptığı bir lansmanla tanıttı. Yeni nesil demek ne kadar doğru bilemiyoruz zira telefonlarda kullanılan donanım pekte yeni sayılmaz.

Samsung geçtiğimiz yıl Galaxy Note 4‘te kullandığı ekranın (kağıt üzerinde öyle görünüyor) aynısını Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+‘ta kullanıyor. İşlemci tarafındaysa Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge‘de kullandığı işlemciyi yine Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 Edge+’ta kullanma yoluna gitmiş.

Ağustos ayının en iyi telefonları

Telefonlar tasarım anlamında tek kelimeyle muhteşem görünüyor ama kullanıcıların bu noktada Samsung’tan daha fazlasını beklediğini düşünüyoruz. Bu beklenti karşılanmadığı için de kullanıcıların Samsung’a karşı bir hayal kırıklığı oluştu. Telefonların açıklanan fiyatları ise bu hayal kırıklığını tatlı bir beklentiye dönüştürdü.

Motorola Moto G (3. Nesil)

Akıllı telefon denince aklagelen ilk markalardan birisi olan Motorola Google’a satıldıktan sonra ciddi bir sıçrayış yaptı. Geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük PC üreticisi Lenovo’ya satılan Motorola‘da değişim devam ediyor ve yeni nesil Moto G ile yine büyük satış rakamları bekleniyor.

Ağustos ayının en iyi telefonları

Motorola Moto G‘nin her versiyonu, düşük fiyatına göre optimum donanım ve yazılımlı ile öne çıkan ürünler oldular. Moto G 3. Jenerasyonda 5 inç HD ekranına ilaveten Snapdragon 410 ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. 8 GB modelinde 1 GB RAM, 16 GB modelinde 2 GB RAM bulunan telefonun kısa süre içinde ülkemiz pazarına da giriş yapacağını şimdiden duyuralım. Fiyat konusunda Motorola’nın GSM Operatörleri ile yarışabileceğine pek inanmasakta; Motorola global pazarda kendine her zamanki gibi yer bulacaktır.

Haberin Devamı

LG G4

LG’nin yeni nesil amiral gemisinin listemize giriş yapmasının sebebi fiyatında %10 ile %15 oranında indirim yapılmasıdır. LG G4 özellikle kamera ve tasarım tarafında fark yaratmak isteyen kullanıcıların ilk tercihi oluyor. İçebükümlü ekranı, deri arka kapağı ve f/1,8 diyafram aralığı ile LG G4 birçok kullanıcının hayallerini süslemekte.

Ağustos ayının en iyi telefonları

Bu ay itibariyle yeni deri kapakların da ülkemiz pazarına giriş yapacağı belirtildiği için LG G4‘ü tekrar listemize almaya karar verdik. 3 GB sistem belleği ve Snapdragon 808 ile oldukça iyi işler ortaya koyan LG G4‘ün artık 2000 TL’nin altında satıldığını belirtelim.

Haberin Devamı

HTC One M9+

HTC‘de işler bir türlü iyi gitmiyor ve aslında bunun nedeni yine firmanın yaptıklarında saklı. Tegra 3 bataklığında boğulmak üzereyken Snapdragon S4‘ün imdadına yetişmesiyle kurtulan HTC; bu kez de Snapdragon 810 bataklığında boğulurken bu kezde imdadına oldukça ironik bir biçimde Mediatek MT6795T yetişiyor.

Yeni amiral gemisi One M9‘u satışa sunduktan sadece 2 ay sonra One M9+‘ı satışa sunmak zorunda kalan HTC‘nin biz bile ne yapmak istediğini anlamamışken HTC One M9‘a 2699 TL veren kullanıcılar nasıl anlayacak bunu da takdirinize bırakıyoruz.

Ağustos ayının en iyi telefonları

HTC One M9 2K ekran, Mediatek MT6795T işlemci ve One M8’de kullanılan çift kamera lensi ile piyasaya çıkıyor. One M9’da en çok eleştirilen parmak izi sensörü ise Home butonu ile giderilmiş. HTC, One M9‘da olmayan tüm özellikleri sadece 2 ay içinde piyasaya çıkardığı One M9+’a koyması tek kelimeyle oldukça ilginç değil mi?

Bakalım bu ay hangi telefon daha çok konuşulacak ve daha çok satılacak?

iPhone 6s’in ana belleği ne kadar olacak?