Gündem Ağzına parmak sokularak gözaltına alınan gencin adı, 'ölenler' listesinden çıkarıldı

Ağzına parmak sokularak gözaltına alınan gencin adı, 'ölenler' listesinden çıkarıldı

Paylaş
Ağzına parmak sokularak gözaltına alınan gencin adı, 'ölenler' listesinden çıkarıldı

Geçen yıl aralık ayında, Kobani'de ölenler için Adana'da taziye çadırı kurmak isteyenlere yönelik müdahale sırasında bir polisin ağzına parmaklarını sokarak gözaltına aldığı 23 yaşındaki Cebrail Günebakan'ın bugün Suruç'taki kanlı saldırıda hayatını kaybettiği öne sürülmüştü. ESP'nin yayımladığı yeni listede Günebakan'ın ölenler arasında olmadığı anlaşıldı

Bugün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na bağlı gençlerin, Kobani'ye geçmek üzere toplandıkları merkez önünde kanlı bir intihar saldırısı düzenlendi.

Gençlerin Kobani'ye geçiş amaçlarını anlatmak üzere basın açıklaması yaptıkları sırada düzenlenen saldırıda en az 31 kişi öldü, 20'si ağır olmak üzere 100 kişi de yaralandı.

ESP'NİN 'HAYATINI KAYBEDENLER' LİSTESİNDEN ADI ÇIKARILDI


Geçen yıl aralık ayında, Kobani'de ölenler için Adana'da taziye çadırı kurmak isteyenlere yönelik müdahale sırasında bir polisin ağzına parmaklarını sokarak gözaltına aldığı 23 yaşındaki Cebrail Günebakan da Suruç'taki kanlı saldırıda hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Cebrail Günebakan'ın ismi, Ezilenler'in Sosyalist Partisi'nin (ESP) Twitter hesabındaki hayatını kaybedenler listesinde yayımlandı.

ESP'nin daha sonra yayımladığı güncellenmiş listede Günebakan'ın isminin çıkarıldığı görüldü.