Merkez Ahıska sürgünü 77’nci yılında Yıldırım’da anıldı

Ahıska sürgünü 77’nci yılında Yıldırım’da anıldı

Paylaş
Ahıska sürgünü 77’nci yılında Yıldırım’da anıldı

Ahıska sürgünü 77’nci yılında Yıldırım’da anıldı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)-AHISKA Türklerinin Sovyetler Birliği tarafından vatanlarından sürgün edilişinin 77’nci yıl dönümü, Yıldırım’da anıldı. Anma programında konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 77 yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların tazeliğini koruduğunu ifade etti.

Yıldırım Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Ahıska Kültür ve Sanat Topluluğu, Dünya Ahıska Türkleri Birliği, Bursa Posoflular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla, Ahıska Türklerinin ana vatanlarından sürgün edilişinin 77’nci yıl dönümünde anma programı düzenlendi. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda, ‘Ahıska Meselesi’ ve ‘Atabek Yurdu’ konusunda katılımcılar bilgilendirildi.

Sovyet Rusya'nın Türkiye sınırında bulunan Ahıska bölgesinde yaşayan Müslüman Türklerin, sırf dini ve milli kimliklerden dolayı Orta Asya çöllerine sürgün edilişinin üstünden 77 yıl geçmesine rağmen yaşanan acıların tazeliğini koruduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım’ın binlerce Ahıskalı’ya ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Yılmaz, “Kardeşlerimiz yarım asır süren zulüm ve baskılardan dolayı huzuru, güveni Yıldırım’da buldular. Yıldırım onlar için sılayı rahim olurken, kardeşlerimiz de Yıldırım’ın gücüne güç kattılar. Bu duygu ve düşüncelerle gerek sürgünde, gerekse geride bıraktığımız 77 yıl içinde vatanlarından uzakta, bir gün ona kavuşmanın ümidiyle yaşarken hayatını kaybeden tüm kardeşlerimi rahmetle yâd ediyorum. Sürgünü yaşayıp da bugün dünyanın farklı ülkelerinde hayata tutunmaya çalışan büyüklerimize Allah’tan sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

14 Kasım Ahıska Sürgünü Anma Programı şiir ve türküler eşliğinde sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı