Futbol Ahmet Nur Çebi ve Ahmet Ağaoğlu'dan yabancı sınırı açıklaması
Paylaş
Ahmet Nur Çebi ve Ahmet Ağaoğlu'dan yabancı sınırı açıklaması

Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yardımcısı Ahmet Ağaoğlu, kulüpler ile TFF'nin bir araya geldiği toplantı sonrası gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı.

TFF'nin açıkladığı yabancı sınırı ile ilgili konuşan Çebi; "Yabancı sınırı konusunda bizim görüşümüz tam alınmadan açıklandı. Bununla ilgili görüşlerimizi bildirdik. Yabancı sınırıyla ilgili bütün kulüplerin fikirlerini anlattığı bir toplantı talep ettik. Bizimle konuşulmadan bu kararın alınması bizi biraz üzdü" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Bazı kulüplerin küme düşmenin kaldırılması yönündeki isteklerini ilettiklerini söyleyen Çebi; "Bir diğer konu da küme düşmeyle ilgiliydi. Küme düşme konusu da bizimle konuşulmadan alınmış bir karardır. Yapacağımız toplantıda hepsini konuşacağız" dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ahmet Ağaoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

Yabancı sınırıyla ilgili alınan karar neden? Türk futbolcuların yetişmesi ve süre alması. Yetiştiremediniz, geliştiremediğiniz bir oyuncunun bize faydası ne? A Takım'da 10 dakikadan fazla süre almamış bir oyuncuyu sahaya sürmem mümkün mü? Oyuncuyu kaybedersiniz. Öncelikle rezerv ligin oluşması lazım. Genç oyuncunun rekabetle gelişmesini sağlayacak düzenleme yapmadan yabansı sınırını getirmenin gerçekçiliği yok.

Haberin Devamı

Limitler gelirlerle bağlantılı. Naklen gelirlerde 3 sene öncesine göre 4'te 1 düşüş var. Üç puana verilen para 600 bin Euro'ydu. Bugün 180 bin Euro'ya indi. Gelirleri ve giderleri birbirinden ayırmanız mümkün değil. Yayın geliri, özellikle Anadolu kulüplerinin gelirlerinin büyük kısmını oluşturuyor. Avrupa'da başarılı olup gelirler kazanmayı hedeflemek için limitlerde hoşgörü talep ettik. Gelirlerimizin 3'te 1'i düşmüş durumda pandemi ortamında. Bunun en fazla zararı Anadolu kulüpleri çekiyor.

Hürriyet