Gündem Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay Kışlalı'nın pasaportuna neden el konuldu?

Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay Kışlalı'nın pasaportuna neden el konuldu?

Paylaş
Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay Kışlalı'nın pasaportuna neden el konuldu?

Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay Kışlalı'nın pasaportuna Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kosova'ya gitmek üzere çıkış yaparken el konulmuştu. Dolunay Kışlalı'ya bugün pasaportu iade edildi. Ayrıca Dolunay Kışlalı'nın pasaportuna el konulma nedeni de belli oldu

Ankara'daki evinin önünde otomobilinin üzerine yerleştirilen bombalı paketin patlaması sonucu 21 Ekim 1999 tarihinde hayatını kaybeden Ankara SBF öğretim üyesi ve Cumhuriyet yazarı Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Dolunay Kışlalı'nın pasaportuna, işletmecisi olduğu mekânın internet ağına bağlanan bir müşterinin "Bylock" kullanıcısı olması nedeniyle el konduğu öğrenildi.

PASAPORTU İADE EDİLDİ


Bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde savcılığa ifade veren Dolunay Kışlalı'nın pasaportu iade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik olarak başlatılan soruşturmalarda "Bylock" başlıca delil olarak kullanılıyor. Bylock'un, cemaatin "kriptolu haberleşme programı" olduğu ifade ediliyor.

PASAPORTUNA NEDEN EL KONULDU?


Kışlalı'nın pasaportuna, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kosova'ya gitmek üzere çıkış yaparken el konmuştu. Pasaporta el konma gerekçesi olarak "FETÖ soruşturmaları" gösterilmişti.

Dolunay Kışlalı hakkında yapılan işlem, kamuoyunda "mağduriyetler oluşabileceği" endişesine yol açtı. Herhangi bir işletmenin internet ağına, telefonunda "Bylock" yüklü bir kişinin bağlanması hâlinde işletmecinin zan altında kalabileceği anlaşıldı. (T24)