Siyaset Ahmet Türk: Kararlarımızın arkasındayız
Paylaş
Ahmet Türk: Kararlarımızın arkasındayız

DTP Genel Başkanı ahmet Türk, kararla ilgili resmi açıklamanın yarın yapılacağını belirterek, "Sine-i Millet" imasında bulundu.

Kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, "Türkiye parti kapatmakla bu sorunu çözemez. Türkiye, ortak akılla, diyalogla, mantıkla sorunlarını çözebilir" dedi.

Haberin Devamı

Türk, parti genel merkezi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sancılı bir süreç yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

"Elbette ki demokratik siyasetin önünü kapatmak bir umutsuzluğu derinleştirir. Bu bir gerçektir, ama biz bütün bunlara rağmen Türkiye’nin bir gün barışı yakalayacağına inanıyoruz. Bizim özlemimiz bu sancılı sürecin uzamaması, herkesin yeniden düşünmesi ve gerçekten Türkiye’de halkları kucaklaştıracak bir anlayışı egemen kılmak için çaba göstermesidir. Türkiye parti kapatmakla bu sorunu çözemez. Türkiye, ortak akılla, diyalogla, mantıkla ancak sorunlarını çözebilir."

SİNE-İ MİLLET SORUSU

Parti olarak yarın bir açıklama yapacaklarını belirten Türk, daha önce aldıkları kararların arkasında olduklarını, o kararların aynen işleyeceğini kaydetti. Türk, şöyle devam etti: "Demokrasi ve barış mutlaka zafere ulaşacaktır. Ne kadar engellenirse engellensin barış ve demokrasi üstün gelecektir. Bu konuda endişem yok. Tabii ki böyle bir süreci yaşamak elbette ki insanlarda bir kırılma yaratır. Bu kırılmanın gerçekten çok daha yüksek noktaya taşınmaması için hepimiz bu süreci hassasiyetle izleyeceğiz. Sürecin hassasiyetini kavrıyoruz. Amacımız sorunun çözümüdür, başka da bir amacımız yok. Mücadelemiz bunun için devam edecek. Bunun için benim yasaklanmış olmam, Aysel Tuğluk’un yasaklanmış olması, 37 kişinin yasaklanmış olması siyasetin, demokratik mücadelenin biteceği anlamına da gelmez."

Haberin Devamı

Türk, "Sine-i millete döneceğiz diye açıklama yapmıştınız. Sine-i millete dönecek misiniz?" şeklindeki soru üzerine de, "Arkadaşlarımız tahmin ediyorum ki bu konudaki dilekçelerini Meclis’e ulaştıracaklardır" karşılığını verdi.

Ahmet Türk'ün açıklaması alkışlarla karşılandı

Açıklamanın ardından DTP yöneticileri hep birlikte, parti merkezinden ayrıldı.

BASIN MENSUPLARI ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Anayasa Mahkemesi kararını DTP Genel Merkezi'nden takip eden Ahmet Türk ve partinin önde gelen isimleri, kararın ardından bir süre daha burada kaldılar. Ahmet Türk'ün kapıda görünmesiyle, hazırlıksız yakalanan basın mensupları arasında kısa süreli arbede yaşandı. Türk'ün açıklama yapmasını engellemek ve bu arada yer tutmak kaygısı taşıyan basın mensupları ıslıklarla ve bağırarak açıklamayı geciktirmeye çalıştılar. Diğer milletvekillerinin araya girmesiyle, Ahmet Türk açıklama yapabildi.

Haberin Devamı

Öte yandan parti genel merkezi önünde Türk bayrağıyla eylem yapmak isteyen 2 kişiye, sivil polisler tarafından müdahale edildi.

AÇIKLAMA YARIN 12:00 DE

Anayasa Mahkemesi’nin DTP’yi kapatma kararına ilişkin DTP’nin yarın saat 12.00’de parti genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyerek gelişmeleri değerlendireceği öğrenildi.

YORUMLAR

CHP: Doğru bir karar

Bahçeli: Kararı herkes saygıyla karşılamalı

AK Parti'den ilk yorumlar